2 Οκτ 2015

Περιστέρη σε αμφισβητίες: Εχουμε κι άλλα στοιχεία -Ο τάφος είναι του Ηφαιστίωνα


Η προχθεσινή παρουσίαση της επικεφαλής αρχαιολόγου της Αμφίπολης, Κατερίνας Περιστέρη, άνοιξε πάλι τη συζήτηση για τον εντυπωσιακό τάφο.... στον τύμβο Καστά, τα ευρήματα του οποίου καθώς παρουσιάζονταν πέρυσι είχαν καταπλήξει την παγκόσμια κοινότητα.

Η κυρία Περιστέρη παρουσιάζοντας στοιχεία είπε ότι κατά τη δική της εκτίμηση ο τάφος χτίστηκε κατ” εντολήν του Μεγάλου Αλεξάνδρου για τον Ηφαιστίωνα. Ακολούθως πολλοί συνάδελφοί της με δηλώσεις τους άρχισαν να αμφισβητούν τα συμπεράσματα της επικεφαλής αρχαιολόγου. Η ίδια απάντησε σήμερα κατά τη διάρκεια ρογραμματισμένης συνέντευξης Τύπου για εκδήλωση που αφορά σε μουσική παράσταση που θα γίνει στο Ζιντζιρλί Τζαμί το οποίο ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού.

«Δυστυχώς, συνηθίσαμε τις αναίτιες αντιδράσεις σχετικών και μη», είπε η επικεφαλής αρχαιολόγος της ανασκαφής στην Αμφίπολη και συμπλήρωσε: «Είναι λυπηρό να υπενθυμίζω σε συναδέλφους ότι είναι απαράδεκτο κι αντιεπιστημονικό να αξιολογούν και να αποφαίνονται για ένα έργο τα τεκμήρια του οποίου αγνοούν. Ο χρόνος που έχουμε, επιφυλάσσει κι αλλα στοιχεία που κλειδώνουν τα συμπέρασμα της επιστημονικής μας ομάδας», πρόσθεσε.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο