1 Οκτ 2015

Θεσσαλονίκη: Η Ωραία Κοιμωμένη² από την ομάδα ΗΙΡΡΟ στο BlackBoxΑπό τις 4 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 11.30. Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία...Βασ. Όλγας 65 & Φλέμινγκ 2 - 2310829254

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις της περσινής σεζόν η διεθνής ομάδα Ηippo συνεχίζει την παιδική παράσταση Η Ωραία Κοιμωμένη², για ....
δεύτερη χρονιά στο θέατρο Black Box, κάθε Κυριακή από τις 4 Οκτωβρίου στις 11.30 π.μ.


Περίληψη

“...Τότε κι οι δυο οι βασιλείς, πήρανε προφυλάξεις, έβγαλαν νόμους ειδικούς, προστάγματα, διατάξεις:

Από παντού εξαφάνισαν κάθε τύπου μαχαίρι, για να μην πάει να τρυπηθεί της κόρης τους το χέρι.
Κατήργησαν με προσοχή τα αιχμηρά σημεία και τα στρογγυλοποίησαν για να χουν ηρεμία,
Έτσι την κόρη τους νομίζαν πως θα σώσουν κι από της μοίρας το γραφτό πως θα τηνε γλιτώσουν...”Η ηρωίδα μας επιθυμεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν. Παρά τους περιορισμούς που τις επιβάλουν και όλες τις προφυλάξεις, τελικά θα τρυπηθεί και θα πέσει σε έναν πολύ βαθύ ύπνο, που φτάνει μέχρι το σήμερα...θα ξυπνήσει άραγε η Κοιμωμένη ή όχι; Η Ωραία Κοιμωμένη² αποτελεί άλλη μια πρωτότυπη ιδέα της ομάδας Hippo που δημιουργεί έναν πλούσιο παραμυθένιο κόσμο με δύο υπερ-ηθοποιούς, οι οποίοι τα κάνουν όλα!

Με τη χρήση τεχνικών σωματικού θεάτρου, χορού και τραγουδιού στήνεται μια πληθωρική παράσταση για παιδιά όλων των ηλικιών. Η ομάδα Hippo προτείνει μια σύγχρονη εκδοχή του κλασικού παραμυθιού με έντονα κωμικά στοιχεία, γρήγορο ρυθμό, συγκίνηση και ανατροπές. H Ωραία Κοιμωμένη² είναι μια ιστορία ενηλικίωσης, που μιλάει στην καρδιά και στο μυαλό όλων των παιδιών. Θέμα της παράστασης είναι η προσωπική ελευθερία και τα όρια της.

Την παράσταση ακολουθεί ένας σχεδιασμός Εκπαιδευτικού Δράματος. Τα παιδιά, μέσα από θεατρικές δραστηριότητες (αυτοσχεδιασμοί, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια), συμμετέχουν σε έναν φανταστικό κόσμο, εμπνευσμένο απ’ το θέαμα που παρακολούθησαν. Στόχοι του Δράματος είναι η ανάπτυξη της ικανότητας προφορικής επικοινωνίας, η καλλιέργεια της αισθητικής έκφρασης, η προαγωγή της κριτικής σκέψης και η ευαισθητοποίηση όσον αφορά θέματα όπως οι σχέσεις με τους γονείς, η προσωπική ευθύνη και η έννοια της ελευθερίας.Συντελεστές

Μουσική - Σκηνοθεσία: Ηippo (Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης)

Κείμενο: Καλλιόπη Φύκαρη

Σχεδιασμός δραστηριότητων εκπαιδευτικού δράματος: Καλλιόπη Φύκαρη, ομάδα Hippo

Κοστούμια - Σκηνικά: Κατερίνα Χατζοπούλου

Μάσκα: Μάρθα Φωκά

Κίνηση: Χάρης Πεχλιβανίδης

Τραγούδι αρχής & τέλους: Νάσος Πατσίκας

Ενορχήστρωση: Γιώργος Δούσος, Ευριδίκη Παπαοικονόμου

Παίζουν: Βαλεντίνα Κάντα, Γιώργος Σοφικίτης

Παραστάσεις
Πρεμιέρα: 4 Οκτωβρίου 2015

Ημέρα και ώρα παραστάσεων: κάθε Κυριακή στις 11.30

Εισιτήρια: 10€ κανονικό, 8€ (φοιτητικό, ανέργων)

Πληροφορίες – κρατήσεις: 2310829254

Προπώληση Εισιτηρίων: www.viva.gr, Public, Παπασωτηρίου, Seven spots, Ιανός, Reload και στο ταμείο του BlackBox

Ώρες ταμείου: Τετάρτη – Κυριακή 10:30-13:30, 17:30-21:00Έγραψαν για την παράσταση

«…Η εύρυθμη και πυκνή σκηνοθεσία (Hippo, δηλαδή Αλέξης Ράπτης και Φώτης Δούσος) στηρίζεται στέρεα σε τεχνικές του σωματικού θεάτρου. Οι μεταμορφώσεις των δύο ηθοποιών γίνονται μπροστά στα μάτια των θεατών ως μία “φυσική” θεατρική διαδικασία. Η πολυτοπικότητα δηλώνεται δίχως τη χρήση των εφέ “προσομοίωσης” της πραγματικότητας (ο κορεσμός από τις αμέτρητες προβολές βίντεο “ψυχαναγκαστικού” ρεαλισμού…) αλλά με απλά μέσα-σύμβολα. Τα σκηνικά αντικείμενα και τα κοστούμια (Κατερίνα Χατζοπούλου) λιτά και “ευανάγνωστα”, λειτουργούν συμβολικά και όχι ως στοιχεία ψευδαίσθησης. Από τη θεατρική σκευή ξεχώρισα την υπέροχη μάσκα της Δούκισσας Αμαλίας, κατασκευασμένη από τη Μάρθα Φωκά (σας θυμίζω πως εξίσου καταπληκτικές μάσκες είχε δημιουργήσει για τις παραστάσεις του Κακάλα “Golfo” και “Ερωφίλη”). Η κίνηση (Hippo και Χάρης Πεχλιβανίδης) είναι το κλειδί της επιτυχίας για την παράσταση ενοποιώντας όλα της τα συστατικά.

Τέλος οι δύο ηθοποιοί (Βαλεντίνα Κάντα και Γιώργος Σοφικίτης) υπηρέτησαν γενναιόδωρα τις απαιτητικές μορφοποιήσεις της σκηνοθεσίας ενσαρκώνοντας πλήθος σκηνικών τύπων. Ο Γιώργος Σοφικίτης άριστος εκτελεστής. Η Βαλεντίνα Καντά ικανότατη ηθοποιός, ευφυής διαχειρίστρια των εκφραστικών μέσων της…»

Κατερίνα Διακουμοπούλου, Μακεδονία


«…Με την χρήση τεχνικών του σωματικού θεάτρου, με χορό και τραγούδι πάνω σε πρωτότυπες μουσικές (πρωτότυπες και με τις δύο έννοιες της λέξεις) που υπογράφει η ίδια η ομάδα Hippo και ο Νάσος Πατσίκας, οι Hippos στήσανε μια πολύ “γεμάτη” παράσταση για παιδιά και για μεγάλους όλων των ηλικιών. Είναι σπάνιο το φαινόμενο να διασκεδάζει ένας ενήλικας τόσο πολύ, όσο διασκεδάζει και το παιδί του σε μια παιδική παράσταση. Κι ο λόγος που συμβαίνει αυτό με τις παραστάσεις των Hippo είναι διπλός: αφενός δεν αφήνονται σε ευκολίες και μηχανικά-τεχνικά εφέ και αφετέρου μάς δίνουν την εντύπωση πως όταν ετοιμάζουν μια παράσταση δεν έχουν στο μυαλό τους πως απευθύνονται σε ένα συγκεκριμένο κοινό (π.χ.σε παιδιά), αλλά σε όλους. Το κείμενό της παράστασης, το οποίο υπογράφει η Καλλιόπη Φύκαρη, έχει κωμικά στοιχεία που “κουμπώνουν” διαφορετικά στο κάθε άτομο…»

Ιωάννα Λιούτσια, Εξώστης

Hippo Theatre Group
Website: http://hippohippos.wix.com/hippo-theatre-group
Email: Hippotheatregroup@gmail.com
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Νίκος Μαυράκης 6996413094
Κεντρικά: 6974040085

BlackBox
Βασ. Όλγας 65 και Φλέμινγκ 2


T: 2310829254


E: info@black-box.gr


W: http://www.black-box.gr


F: http://www.facebook.com/blackboxthessaloniki

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο