2 Απρ 2015

Πως θα αντλήσουν 10 εκατ. ευρώ περισσότερα από μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Στη λίστα των μεταρρυθμίσεων του Γιάνη Βαρουφάκη περιλαμβάνονται και αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική των εισιτήριων των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων.

Στόχος είναι.... να αυξηθούν τα έσοδα κατά 5 με 10 εκατομμύρια μέσα στο 2015 και ως 20 εκατομμύρια το 2016 προβλέπει η λίστα μεταρρυθμίσεων του Γιάνη Βαρουφάκη.

Κριτήρια για τις αλλαγές στις τιμές των εισιτηρίων είναι η σημαντικότητα και η επισκεψιμότητα των ελληνικών μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο, θα υπάρξουν ειδικοί όροι για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, ενώ θα υπάρχει ελεύθερη είσοδος μία Κυριακή το μήνα κάθε καλοκαίρι και ίσως περισσότερες κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ενδιαφέρον έχει ότι αναφέρεται στη δημιουργία μίας κεντρικά ελεγχόμενης χαμηλού κόστους πλατφόρμας που θα επιτρέπει την εφαρμογή του e-ticketing αλλά και της αγοράς εισιτηρίων με πιστωτική κάρτα. Αυτή η πλατφόρμα θα εφαρμοστεί αρχικά σε 33 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους που είναι οι πλέον επισκέψιμοι και έχουν διευρημένο ωράριο. Η εφαρμογή σύμφωνα με τη λίστα των μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να γίνει τον Ιούνιο του 2015, δηλαδή σε δύο μήνες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο