12 Φεβ 2015

Παραδοσιακές ελληνικές στολές στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης του Βανκούβερ

Σε μία σεμνή τελετή που συνδιοργάνωσαν το γενικό προξενείο του Βανκούβερ και η ελληνική κοινότητα της Βικτώριας, έγινε δεκτή η δωρεά της ...Elizabeth Gage, η οποία αποτελείται από σπάνιες ελληνικές παραδοσιακές στολές.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Βανκούβερ, Ηλίας Κρεμμύδας, παρέλαβε τη συλλογή των στολών εκ μέρους του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων (υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού), από την Elizabeth Gage, η οποία την κληρονόμησε από τη θεία της Winifred Dowding, που την απέκτησε όταν υπηρετούσε ως νοσοκόμα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Α” Παγκοσμίου Πολέμου.

Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και το γενικό προξενείο του Βανκούβερ έδωσαν δώρα στην κ. Gage και την κόρη της, ως ένδειξη τιμής και ευχαριστιών εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης. Επίσης, ενώπιον του ακροατηρίου, αναγνώσθηκε το ευχαριστήριο μήνυμα της διευθύντριας του Μουσείου, Ελένης Μελίδη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρόεδρος της κοινότητας της Βικτώριας Μιχαήλ Οικονόμου, ο προξενικός λιμενάρχης, αρχιπλοίαρχος (ΛΣ) Γεώργιος Γιαννάκης, ο πατήρ Ευάγγελος του Ι.Ν. Υπαπαντής της Βικτώριας, ο γενικός πρόξενος του Βανκούβερ, Ηλίας Κρεμμύδας, η οικογένεια Gage και πλήθος κόσμου από την παροικία.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο