12 Φεβ 2015

Εβδομάδα δωρεάν εισόδου σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του «Στ. Νιάρχος»

Μια δυνατή γεύση από το αύριο του ιδρύματος δίνει στο κοινό το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ και αυτή την εβδομάδα μέσα από μια πληθώρα εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους.

Συγκεκριμένα..., οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για την εβδομάδα 11-15/2 περιλαμβάνουν μια Συναυλία-Διάλεξη για την ιστορία της Όπερας με τίτλο Οπερατικές Ιστορίες, στις 11/2 και ώρα 18.00. 

Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε την ιστορία της όπερας σε έναν κύκλο διαλέξεων, όπου οι τραγουδιστές του Στούντιο Όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ ) ερμηνεύουν ζωντανά αποσπάσματα από τα σπουδαιότερα έργα του λυρικού ρεπερτορίου. 

Ακόμα, καλλιτεχνικά εργαστήρια από τη Medea Electronique: στις Μουσικές Κατασκευές οι συμμετέχοντες δημιουργούν τις δικές τους μουσικές/ηχητικές κατασκευές χρησιμοποιώντας διάφορα αντικείμενα, όπως τάπερ, μαγνήτες, καλώδια, ταμπλέτες, κυκλώματα κ.λπ. 

Ταυτόχρονα, τους δίνεται η ευκαιρία να μάθουν να φτιάχνουν αλλά και να επεξεργάζονται ήχους με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και ειδικού προγράμματος επεξεργασίας, με εισηγητή τον συνθέτη Tim Ward, στις 12/2 και ώρα 17.00. 
Το δεύτερο εργαστήριο έχει τον τίτλο Arduino, θα γίνει στις 14/2 στις 13.00 και εισηγητής είναι ο προγραμματιστής Αλέξανδρος Δρυμωνίτης. 

Στοχεύει στην ένταξη των συμμετεχόντων στον κόσμο του physical computing, τον τομέα που εντάσσει το φυσικό κόσμο στον κόσμο τον υπολογιστών και αντίστροφα. Με τη χρήση διάφορων αισθητήρων (π.χ. απόστασης, πίεσης, θερμοκρασίας, επιτάχυνσης κτλ.) το Arduino συλλέγει πληροφορίες για διάφορους παράγοντες του περιβάλλοντος χώρου και στη συνέχεια τις μεταδίδει στον υπολογιστή που με τη σειρά του δρα ανάλογα με το πώς έχει προγραμματιστεί. 

Στις αναγνώσεις «Εκτός Τόπου και Χρόνου», ο ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου θα κάνει μισάωρη ανάγνωση με θέμα Δημήτρης Χατζής, Το Διπλό Βιβλίο στις 14/2 στις 12.00. Μια ανάγνωση που μας μεταφέρει μέσα από μια ιστορία σε έναν άλλο τόπο και χρόνο. 

Εργαστήρια για παιδιά.

 Το επιστημονικό εργαστήρι για παιδιά «Επι τόπου: Από τα βλήματα στους πυραύλους…και ακόμη παραπέρα» είναι μια βιωματική εισαγωγή στις τεχνικές και τους τρόπους εκτόξευσης «αντικειμένων» σε μεγάλη απόσταση. Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έχει αναλάβει ο εκπαιδευτικός Αναστάσης Νέζης και θα γίνει στις 13/2 και ώρα 17.00. 

Το εργαστήρι με τίτλο «Φωλιές για ιστορίες» απευθύνεται σε παιδιά από 2-5 ετών. Εδώ με διάφορα υλικά θα φτιάξουν φωλιές ζώων μέσα στη γή, κάτω από τη θάλασσα πάνω στα δέντρα με υλικά που θα τους τα διαθέσει το εργαστήρι ή που θα φέρουν απτο σπίτι τους και θα γίνει στις 15/2 στις 12.00. 

Ακόμα, ένα εργαστήρι χορού για μικρούς και μεγάλους «Γνωριμία με το χορό» θα γίνει στις 15/2 και ώρα 18.00. Εκεί θα παρουσιαστεί η ιστορία και η πρακτική του μπαλέτου και του χορού γενικότερα μέσα από μια διάλεξη/επίδειξη από τους καθηγητές και τους σπουδαστές της Ανώτρης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. 

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη και απαιτείται προεγγραφή. Πληροφορίες Τηλ: 210 8778396/8 Κέντρο Επισκεπτών – Πεζογέφυρα Εσπλανάδας, Εργοτάξιο ΚΠΙΣΝ, Καλλιθέα

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο