26 Φεβ 2015

Οι προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων και η σύσταση επιτροπής για την Αμφίπολη στην ατζέντα του υπ. Πολιτισμού

Συνάντηση με τους δημοσιογράφους είχε χτες Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης. 

Ο Νίκος Ξυδάκης αναφέρθηκε στην πρόσληψη 1.200 υπαλλήλων για... την φύλαξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, αλλά και για την σύσταση επιτροπής που σταλεί στην Αμφίπολη.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό ήδη έχει σταλεί στο υπουργείο διακυβέρνησης η προκήρυξη που πρέπει να ενταχθεί στο ΑΣΕΠ για την πρόσληψη περίπου 1.200 υπαλλήλων για τη φύλαξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στο πλαίσιο του διευρυμένου θερινού ωραρίου (8 το πρωί με 8 το βράδυ). Στην πλειοψηφία τους περίπου 1.000, θα είναι φύλακες.

Η διαδικασία τρέχει με γοργούς ρυθμούς προκειμένου «να προλάβουμε το Πάσχα που φέτος πέφτει νωρίς», δήλωσε ο υπουργός. Πρόκειται για το πρόγραμμα θερινού ωραρίου που εφαρμόστηκε πέρυσι σε 33 χώρους με μεγάλη επιτυχία. Οταν ο υπουργός ρωτήθηκε αν θα αυξηθούν αυτοί ο χώροι στους 46 όπως είχε ανακοινώσει ο προηγούμενος υπουργός Κώστας Τασούλας έδειξε να μη γνωρίζει την ύπαρξη του συγκεκριμένου σχεδίου.

Όσον αφορά το θέμα της Αμφίπολης, ο Νίκος Ξυδάκης δήλωσε πως θα δει πρώτα την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη και δεν απέκλεισε να συσταθεί επιτροπή από το υπουργείο και να σταλεί στον χώρο της ανασκαφής για να δει τι ακριβώς έχει γίνει εκεί.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο