16 Ιαν 2015

Η Νταϊάνα «ταράζει» θεατρικά το Λονδίνο

Με το έργο που παίζεται τώρα σε κεντρικό θέατρο.

Αρκετό θόρυβο έχει προκαλέσει στο Λονδίνο, το ανέβασμα του νέου θεατρικού έργου «Αλήθεια, Ψέμματα, Νταϊάνα» που περιλαμβάνει....
νέες συνταρακτικές πληροφορίες για τον θάνατο της πριγκίπισσας, αλλά και άγνωστα περιστατικά από τη ζωή της, σύμφωνα με το euronews.

Ο συγγραφέας του, Τζον Κόνγουεϊ άντλησε την έμπνευσή του από το βιβλίο του βρετανού δημοσιογράφου Τζον Μόργκαν: «Μια έρευνα για την Νταϊάνα: Ποιος σκότωσε την Πριγκίπισσα Νταϊάνα»;

«Έχει έλθει η στιγμή για να πούμε την πραγματική ιστορία. Τα τελευταία χρόνια, οι βρετανοί πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους για πολλά που τους έχουν πει οι αρχές. Έχουν δει σημαντικά γεγονότα να φτάνουν στα δικαστήρια, με πολύ λιγότερες αποδείξεις, από αυτές που έχουμε στην περίπτωση της Νταϊάνα. Η έρευνα που έγινε για το Χίλσμπορο έδειξε ότι μπορείς να ανοίξεις και πάλι ένα θέμα που έχει διερευνηθεί και δεν είχαν εξεταστεί πράγματα. Θα ήθελα να συμβεί το ίδιο και με την Νταϊάνα».

Η Νταϊάνα χώρισε τον Κάρολο το 1996. Το 1997 σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι, παρέα με τον αγαπημένο της Ντόνι Αλ-Φαγιέντ. Το θεατρικό έργο επαναφέρει τις θεωρίες συνωμοσίας, σε σχέση με το αν ο θάνατός της ήταν δυστύχημα ή δολοφονία από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, ενώ στηρίζει το σενάριο ότι πατέρας του πρίγκιπα Χάρι είναι ο πρώην εραστής της Νταϊάνα, Τζέιμς Χιούιτ.


[Όπως είχαμε γράψει πρόσφατα: Ο λοχαγός του βρετανικού ιππικού Τζέιμς Χιούιτ, σύντροφος της Πριγκίπισσας Νταϊάνα για πολλά χρόνια, αποκάλυψε ότι η σχέση τους στην πραγματικότητα είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα απ' ό,τι είχαν και οι δύο παραδεχτεί δημοσίως - και συγκεκριμένα τουλάχιστον ενάμιση χρόνο πριν τη γέννηση του Χάρι. Την αποκάλυψη την έκανε στον συγγραφέα ενός νέου θεατρικού έργου που ανεβαίνει στο West End του Λονδίνου. Το έργο 'Truth, Lies, Diana' βασίζεται στην αφήγηση του ίδιου του Χιούιτ, ο οποίος έδωσε και την άδειά του στον Jon Conway να χτίσει την πλοκή του έργου. Ο Τζέιμς Χιούιτ πάντως δεν ισχυρίζεται ανοιχτά πως είναι ο πατέρας του Χάρι (αν και αναγνωρίζει ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες, και στα κόκκινα μαλλιά και στα χαρακτηριστικά του προσώπου), απλώς τονίζει πως η σχέση του με την Νταϊάνα είχε όντως ξεκινήσει πριν αυτή μείνει έγκυος στο δεύτερο παιδί της. "Αυτή είναι η άβολη αλήθεια", συμπληρώνει.]«Ζούμε σε μια δημοκρατική κοινωνία, όπου μπορούμε να θέσουμε αυτές τις ερωτήσεις. Όταν λοιπόν υπάρχουν στοιχεία και πρέπει να διερευνηθούν, είναι θέμα χρόνου πριν κάποιος το κάνει. Θα πει περιμένετε. Υπάρχουν όλες αυτές οι έρευνες και τα γεγονότα που έχουν προκύψει και έχουν βγει στο φως. Τι θα κάνετε όμως με αυτό το θέμα;» αναρωτιέται η ηθοποιός της παράστασης, Κιμ Τίντι.

Το καινούργιο έργο παρουσιάζεται στο λονδρέζικο Charing Cross Theatre μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.
πηγη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο