7 Ιαν 2015

25χρονος Ρουμάνος: Ετσι σκότωσα τον Μένη Κουμανταρέα

Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι της δολοφονίας του σπουδαίου Ελληνα συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, καθώς, ο 25χρονος... που έχει συλληφθεί ομολόγησε την εμπλοκή του στο έγκλημα.

Αρχικά ο νεαρός Ρουμάνος αρνήθηκε ότι είχε ανάμειξη στη δολοφονία, ωστόσο, έπειτα από πολύωρη ανάκριση ομολόγησε την πράξη του και περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη εκείνη στις 6 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο συγγραφέας είχε ραντεβού στο διαμέρισμά του με τον 25χρονο και τον ομοεθνή του που αναζητείται. Ο δράστης φέρεται να ανέφερε στην αστυνομία ότι τσακώθηκαν και στη συνέχεια τον έσπρωξαν και ο Μένης Κουμανταρέας έπεσε στο πάτωμα και χτύπησε.

Στο σημείο αυτό, ωστόσο, υπάρχει μια αντίφαση, καθώς η επίσημη εκδοχή για το θάνατο του συγγραφέα κάνει λόγο για στραγγαλισμό.

Ο νεαρός Ρουμάνος σημείωσε, ακόμη, ότι τον περίμεναν στο ασανσέρ για να του ζητήσουν χρήματα, καθώς, γνώριζαν πως πρόσφατα είχε πουλήσει ένα ακίνητο στην Κηφισιά. Ο συγγραφέας αρνήθηκε και τους ζήτησεν να ανέβουν στο διαμέρισμά του και να συζητήσουν.Τα χρήματα, πάντως, από την πώληση δεν βρέθηκαν στο σπίτι του συγγραφέα και αυτό είναι κάτι που εξετάζουν οι Αρχές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 25χρονος Ρουμάνος είχε έλθει στην Ελλάδα σε ηλικία 16 ετών, ήταν γνωστός στην πλατεία Βικτωρίας και το Πεδίον του Αρεως. Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να ομολόγησε ότι γνώριζε τον Μένη Κουμανταρέα σχεδόν από τότε που ήλθε στη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως ο Μένης Κουμανταρέας είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη, στον 4ο όροφο, επί της Ζακύνθου 3, στις 6 Δεκεμβρίου. Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ αναζητά και έναν ακόμα Ρουμάνο 29 ετών, ο οποίος φέρεται να ήταν συνεργός του δράστη στη δολοφονία του συγγραφέα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο