2 Δεκ 2014

Βραβεία Τέχνης στην Κάτια Δανδουλάκη και άλλους ανθρώπους του θεάτρου

Ο θεσμός ξεκίνησε το 1980 και η βράβευση θεωρείται από τις υψηλότερες στο χώρο του θεάτρου...

Mε μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης η απονομή των θεατρικών Κορφιάτικων Βραβείων 2014. Ο θεσμός ξεκίνησε το 1980 και η βράβευση θεωρείται από τις υψηλότερες στο χώρο του θεάτρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα πρώτα διαγωνιζόμενα βραβεία είχαν απονεμηθεί στους Πέτρο Κυριάκο και Άννα Καλουτά και τα τιμητικά στους Μελίνα Μερκούρη και Αλέκο Σακελάριο. 

Στην εκδήλωση, Μέγας Χορηγός της οποία ήταν ο Εκπαιδευτικός Ομιλος «Πράξις & Πράξεις», συμμετείχαν εκπρόσωποι των γραμμάτων, των τεχνών, του πολιτικού και πνευματικού κόσμου.

Με το έπαθλο «Μαρία Αλκαίου» βραβεύτηκε από τον πρόεδρο του Ομίλου «Πράξις & Πράξεις» Βασίλη Αντωνιάδη η Κάτια Δανδουλάκη. Στο σχολείο «Πράξις και Πράξεις» στον Πειραιά παρέλαβε το βραβείο της η Τζόυς Ευείδη η οποία βρέθηκε με τους μαθητές αναδεικνύοντας με την παρουσία της το ρόλο και τη σημασία του ηθοποιού για την πολιτιστική κληρονομιά.

«Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι εκπαίδευση και πολιτισμός είναι τα μέσα για την ανάπτυξη της χώρας και την ποιότητα της ζωής των παιδιών που είναι το μέλλον για ένα καλύτερο αύριο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ομίλου Βασίλης Αντωνιάδης.

Για την προσφορά τους στη Τέχνη βραβεύτηκαν ακόμη στη λαμπρή βραδιά που διοργανώθηκε στον Πειραϊκό Σύνδεσμο Πειραιά οι Ράνια Σχίζα, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Σπύρος Φωκάς, Εύα Κοταμανίδου, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Αδάμ, Άρης Λεμπεσόπουλος, Εύα Νάθενα, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Δημήτρης Πιατάς, Μαρία Καβογιάννη, Νένα Μεντή, Μανώλης Παντελιδάκης, Γιάννης Μαργαρίτης, Γιάννης Καλαβριανός, Πέτρος Αποστολόπουλος, Άννα Βαγενά και Ηλίας Μελέτης.

Ο πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου «Πράξις και Πράξεις» Βασίλης Αντωνιάδης, με την Ευαγγελία Καραγιάννη υπεύθυνη παιδαγωγικού και εκπαιδευτικού έργου του Ομίλου Πράξις και Πράξεις και την ηθοποιό Ελισάβετ Κωσταντινίδου

Η Κάτια Δανδουλάκη βραβεύεται από τον πρόεδρο του Ομίλου «Πράξις και Πράξεις» Βασίλη Αντωνιάδη


Η ηθοποιός Τζόυς Ευείδη παραλαμβάνει το βραβείο στο σχολείο «Πράξις και Πραξεις» και περνά λίγες στιγμές μαζί με τα παιδιά

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο