17 Ιουλ 2014

Ελληνική συμμετοχή στη συνάντηση των Ευρωπαϊκών Ακαδημιών Κινηματογράφου

Ιδέες και προτάσεις για διευρωπαϊκές συνεργασίες στον χώρο του κινηματογράφου, αντάλλαξαν με ομολόγους τους ο πρόεδρος της... Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (ΕΑΚ) Βασίλης Κατσούφης και η Αμάντα Λιβανού, μέλος του ΔΣ της Ακαδημίας, οι οποίοι εκπροσώπησαν την ΕΑΚ στην ετήσια συνάντηση των Ευρωπαϊκών Ακαδημιών, που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι.

«Είναι η πρώτη φορά που συλλογικός οργανισμός του κινηματογράφου, έρχεται θεσμικά σε επαφή με τους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς οργανισμούς και μπαίνει ενεργά στη συζήτηση για το μέλλον του ευρωπαϊκού σινεμά. Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία, σε μια στιγμή που οι κρατικοί θεσμοί που αφορούν στον κινηματογράφο, δείχνουν έντονα σημάδια οπισθοδρόμησης και εσωστρέφειας» αναφέρει η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, σε σημερινή της ανακοίνωση.

«Το έργο της Ακαδημίας θα συνεχιστεί και με άλλες πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και με παρεμβάσεις στο εσωτερικό που αφορούν στην ανάδειξη του ελληνικού κινηματογράφου σε σημαντικό καλλιτεχνικό αλλά και οικονομικό παράγοντα», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΑΚ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο