20 Μαρ 2014

Η μεγαλύτερη χάρτινη κουκουβάγια βάζει την Αθήνα στο Γκίνες (pics)

Στόχο το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες έβαλε ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και η Κοινωνική Ανθρωπολόγος - Instructor Origami - Κάτοχος Ρεκόρ Γκίνες Μυρτώ Δημητρίου.

Πάνω από 20.000... άνθρωποι δημιούργησαν σήμερα τη μεγαλύτερη χάρτινη κουκουβάγια του κόσμου στο Κλειστό Γυμναστήριο του Μετς. Με 52.000 χάρτινα νούφαρα, καλύπτοντας μια επιφάνεια 512 τμ και δουλεύοντας από τις 10 το πρωί, ολοκλήρωσαν την προσπάθεια νωρίτερα από ό,τι υπολόγιζαν.

Η κοινωνική ανθρωπολόγος Μυρτώ Δημητρίου, εμπνεύστρια του εγχειρήματος, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως πήραν μέρος πολλά σχολεία, αλλά και ενήλικες, που συμμετείχαν στα σεμινάρια εικαστικής ιαπωνικής τέχνης της χαρτοδιπλωτικής, οριγκάμι, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων. «Προετοιμαζόμαστε ενάμιση χρόνο και τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν τους τελευταίους έξι μήνες στην κατασκευή οριγκάμι», επισημαίνει η κ. Δημητρίου και συμπληρώνει «στείλαμε το βίντεο, τις φωτογραφίες και την αρχιτεκτονική μελέτη στην επιτροπή και περιμένουμε την τελική διαπίστευση για το ρεκόρ Γκίνες».

Το προηγούμενο ρεκόρ χάρτινου μωσαϊκού κατέχει πάλι η κ. Δημήτριου με ομάδα από τη Θεσσαλονίκη, όταν το 2012, με τη μέθοδο οριγκάμι, 10.000 άτομα έφτιαξαν έναν Λευκό Πύργο με 40.000 νούφαρα.

Η κουκουβάγια φέτος επελέγη, ως σύμβολο σοφίας και έμβλημα της Αθήνας.

Δείτε τις φωτογραφίες...
http://www.newsbomb.gr/politismos/story/419636/i-megalyteri-hartini-koykoyvagia-vazei-tin-athina-sto-gkines-pics#ixzz2wN7She5w

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο