4 Μαρ 2014

Oscar 2014: Η συγκλονιστική ομιλία του Jared Leto συγκίνησε τον πλανήτη (video)

Μήνυμα συμπαράστασης στην Ουκρανία, τη Βενεζουέλα και όσους παλεύουν με το AIDS έστειλε ο Jared Leto μέσα από τον ευχαριστήριο λόγο του, λίγο μετά τη βράβευσή του με το Όσκαρ Β΄Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία...
«Dallas Buyers Club», στην οποία πρωταγωνίστησε με τον επίσης νικητή της βραδιάς, Matthew McConaughey, καταφέρνοντας να συγκινήσει ολόκληρο τον πλανήτη. Ο ηθοποιός και τραγουδιστής, κρατώντας το χρυσό αγαλματίδιο στα χέρια δήλωσε μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατές: «Σε όλους τους ονειροπόλους αυτού του κόσμου απόψε, που μας βλέπουν από μέρη όπως η Ουκρανία και η Βενεζουέλα, θέλω να πω πως είμαστε εδώ, και όσο εσείς παλεύετε ώστε να κάνετε τα όνειρα σας πραγματικότητα και να ζήσετε το αδύνατο, σας σκεφτόμαστε».


Παράλληλα αναφέρθηκε και σε όλους εκείνους που «έφυγαν» ή «παλεύουν» με το AIDS: «Αυτό το Oscar, είναι για τα 36 εκατομμύρια ανθρώπους, που έχασαν τη μάχη με το AIDS. Και για όλους εσάς, που νιώσατε αδικία, εξαιτίας αυτού που είστε και αυτού που αγαπάτε. Στέκομαι εδώ ενώπιον όλου του κόσμου με σας, και για σας!».


O Jared Leto στη λαμπερή βραδιά των Oscar συνοδευόμενος από τη μητέρα του και τον αδελφό του

Τέλος, αναφέρθηκε και στη μητέρα του, κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν: «Το 1971 στην πόλη Bossier της Louisiana, υπήρχε μια έφηβη που ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της. Πήγαινε στο Λύκειο και την είχαν διώξει, αλλά με κάποιο τρόπο, κατάφερε να κάνει τη ζωή της καλύτερη για τα δυο της παιδιά. Τα ενθάρρυνε να είναι δημιουργικά, να δουλεύουν σκληρά, και να καταφέρνουν πράγματα μοναδικά. Αυτό το κορίτσι ήταν η μητέρα μου, και είναι εδώ απόψε. Θέλω μόνο να πω, σ΄αγαπώ μαμά. Σ’ ευχαριστώ που μου έμαθες να ονειρεύομαι!


Οι βραβευμένοι με Όσκαρ ηθοποιοί Jared Leto και Matthew McConaughey,για την ερμηνεία τους στην ταινία, «Dallas Buyers Club»πηγη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο