25 Μαρ 2014

Το Μικρό Ψάρι: Ελληνική ταινία με διεθνή καριέρα

Στην νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη ένας επαγγελματίας δολοφόνος αποφασίζει να κλείσει ανοιχτούς λογαριασμούς σε μια γκανγκστερική ατμοσφαιρική περιπέτεια με πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Μουρίκη.

«Το Μικρό Ψάρι» έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο...
διαγωνιστικό τμήμα της 64ης Berlinale και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ελληνικές παραγωγές της χρονιάς. Σε αυτό το μεσογειακό νουάρ, ο Οικονομίδης στρέφει το βλέμμα του σε ζητήματα τιμής και ξετυλίγει μια πολυπρόσωπη, στοχαστική και γεμάτη ένταση ταινία χαρακτήρων.

Σύνοψη:

Στα 19 του, ο Στράτος διέπραξε ένα έγκλημα πάθους. Πέρασε τη μισή του ζωή στη φυλακή, κάτω από την προστασία ενός αρχινονού του υποκόσμου, του Λεωνίδα. Μια μέρα, κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες, ο Λεωνίδας του έσωσε τη ζωή. Ο Στράτος αυτό δεν το ξέχασε ποτέ.

Ελεύθερος πια, ο Στρατός δουλεύει τη νύχτα σε ένα αρτοποιείο, ενώ τη μέρα εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Όλα του τα χρήματα τα δίνει στον Γιώργο, τον αδελφό του Λεωνίδα, που οργανώνει ένα παράτολμο σχέδιο απόδρασης για να βγάλουν τον Λεωνίδα από την φυλακή. Το μόνο πράγμα που απασχολεί τον Στράτο είναι να εξοφλήσει το χρέος του στον Λεωνίδα. Η μέρα της απόδρασης, η πιο σημαντική μέρα της ζωής του, πλησιάζει...

Από 27 Μαρτίου στους κινηματογράφους

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο