13 Μαρ 2014

«΄Ερωτας σε απόσπαση»

Το νέο βιβλίο της Ελένης Τζήκα - Αετοπούλου

Πρόκειται για τη μυθιστορηματική αφήγηση (Νεοελληνική πεζογραφία) «ΕΡΩΤΑΣ ΣΕ ΑΠΟΣΠΑΣΗ», όπου η συγγραφέας σκιαγραφεί τις ...εντυπώσεις και τις εμπειρίες στην ξενιτιά, αλλά και τον παράφορο έρωτα που ζει η πρωταγωνίστρια του πονήματος, μια νέα και ευαίσθητη κοπέλα, η Μελίτα. 

Στο πρόσωπο της Μελίτας, η συγγραφέας Ελένη Τζήκα - Αετοπούλου σταχυολογεί τη γνωριμία της πρωταγωνίστριας (που αποσπάται εργασιακά) με τους Έλληνες μετανάστες, με τους συναδέλφους της αλλά και με τη συντροφιά της στο Ελληνικό καφενείο της Στουτγάρδης, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τη στάση των Γερμανών απέναντι στους ξένους.


Χαρακτηριστικά η κ. Τζήκα τονίζει : «Το βιβλίο αυτό θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και ως αναδρομικό ημερολόγιο. Με τη διαφορά πως οι σημειώσεις καταγράφονται στη μνήμη μιας ερωτευμένης γυναίκας. Μνήμη που γιγαντώνεται και γίνεται στυπόχαρτο για να διαφυλάξει ζωντανά έναν έρωτα που διαποτίζει τα πάντα και μετατρέπεται σε μεγεθυντικό καθρέπτη, για να δει ότι ως τότε δεν έβλεπε μέσα και γύρω της».

Το μυθιστόρημα «ΕΡΩΤΑΣ ΣΕ ΑΠΟΣΠΑΣΗ» είναι το δεύτερο βιβλίο της Ελένης Τζήκα - Αετοπούλου και κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο «Λευκή Σελίδα». Το πρώτο της τιτλοφορείται «Σσσ…ΜΑΣ ΑΚΟΥΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ» και αναφέρεται στον αγώνα για επιβίωση με φόντο τον πόλεμο, την κατοχή, τον εμφύλιο, τα μεταπολεμικά γεγονότα.

Η κ. Τζήκα μέσω του τηλεφώνου 2351034623 και το email της aettzi@yahoo.gr αναμένει με ενδιαφέρον τις σκέψεις και απόψεις όσων μελετήσουν το συγγραφικό της έργο.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο