18 Μαρ 2014

Στους Μ. Κουλούρη και Παν. Μηλιώτη το βραβείο Γ. Βαρβέρης

Οι δυο πρωτοεμφανιζόμενοι ποιητές Μαρία Κουλούρη και Παναγιώτης Μηλιώτης απέσπασαν το βραβείο Γιάννη Βαρβέρη 2013, το οποίο απονέμει η...
Εταιρεία Συγγραφέων στη μνήμη του ποιητή, προκειμένου να αναδείξει τις σημαντικότερες ποιητικές φωνές της χώρας.

Το βραβείο απονέμεται ομόφωνα, από κοινού στην ποιήτρια Μαρία Κουλούρη για τη συλλογή «Μουσείο Άδειο» (εκδόσεις Μελάνι) και στον ποιητή Παναγιώτη Μηλιώτη για τη συλλογή «Μια ανάσα δρόμο» (εκδόσεις Ars Nocturna), καθώς η τριμελής επιτροπή που αποτελείται από τους ποιητές Κώστα Γ. Παπαγεωργίου και Θανάση Χατζόπουλο και την ποιήτρια Δήμητρα Χριστοδούλου, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της "και τα δύο βραβευμένα βιβλία, παρά τις οφειλόμενες στις ιδιοσυγκρασιακές ιδιαιτερότητες των δημιουργών τους διαφορές, παρουσιάζουν αξιοσημείωτη τεχνική αρτιότητα, και προσωπική αναζήτηση, στοιχεία που δημιουργούν κάθε ελπίδα για τη συνέχεια".

Θυμίζουμε ότι συνυποψήφιοι των δύο ποιητών για το βραβείο, σύμφωνα με τη βραχεία λίστα της Εταιρείας Συγγραφέων, ήταν οι: Δήμητρα Αγγέλου για το "Στάζουν Μεσάνυχτα", Στέργια Κάββαλου για την "Πλαστική άνοιξη", Ελευθερία Κυρίτση για τη "Χειρόγραφη Πόλη", Χαρά Ναούμ για τις "Άγρυπνες αντιλόπες", Φάνης Παπαγεωργίου για το "Πλυντήριο Άστρων" και Κωνσταντίνα Σκούφη για το "Η αλληλεγγύη των ονείρων".
πηγη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο