28 Μαρ 2014

Βενεζουέλα: Σοκ από τις φωτογραφίες της «Ματωμένης Εστεμμένης»

Έναν εντυπωσιακό τρόπο επέλεξε άλλη μια εστεμμένη βασίλισσα της ομορφιάς από τη Βενεζουέλα για να εκφράσει τη διαφωνία της με τις πολιτικές που εφαρμόζει ο πρόεδρος της χώρας, Νίκολας Μαδούρο.

Η Stefanía Fernández, η οποία έχει στεφθεί μις Υφήλιος, ποζάρει αιματοβαμμένη με το στέμμα της, στο...
πλαίσιο της καμπάνιας «Η Φωνή σου είναι η Δύναμή σου» κατά της καταπίεσης που επικρατεί στα μέσα ενημέρωσης της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Πρόκειται για τη δεύτερη «όμορφη» διαμαρτυρία στη Βενεζούελα, καθώς είχε προηγηθεί η κίνηση  #Misses4peace από ομάδα πρώην εστεμμένων σε καλλιστεία της Βενεζουέλας που φωτογραφήθηκαν κρατώντας πλακάτ με συνθήματα κατά των αιματηρών επεισοδίων που οδήγησαν στο θάνατο 15 ανθρώπους.

To πρότζεκτ με τίτλο #GaggedInVenezuela είναι δημιούργημα του φωτογράφου Daniel Bracci που χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσει την αγωνία για την πολιτική κατάσταση στη Βενεζουέλα.

Στόχος του Bracci ήταν να τραβήξει φωτογραφίες που θα «παγώνουν» όσους τις βλέπουν. «Η καμπάνια ξεκίνησε επειδή κάτι με άγγιξε όταν ο παππούς μου πέθανε εξαιτίας της κατάστασης στη χώρα» δήλωσε στο περιοδικό Informe 21.

Στην καμπάνια εκτός της Fernández φωτογραφήθηκαν πολιτικοί κρατούμενοι, αθλητές, ηθοποιοί και δημοισιογράφοι.

Η πανέμορφη Stefania κατέκτησε τον τίτλο της μις Υφήλιος το 2009 στα καλιστεία που διεξήχθησαν στις Μπαχάμες, κάνοντας το «repeat» για τη Βενεζουέλα μετά τη στέψη το 2008 της Νταϊάνα Μεντόζα.

Ο πατέρας της είχε απαχθεί όταν εκείνη ήταν 14 ετών, γεγονός που την έχει σημαδέψει αφού ήταν μια εμπειρία, όπως έχει δηλώσει, που τη βοήθησε να εκτιμήσει όλα όσα έχει κατά καιρούς πετύχει.Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο