31 Μαρ 2014

Πρωταγωνιστής από το «Κάτω Παρτάλι»: «Είχα κατάθλιψη. Όλα ήταν στο “μαύρο”»

Ο πρωταγωνιστής της σειράς «Κάτω Παρτάλι» μίλησε σε συνέντευξή του για τη μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη.

«Περίπου δυόμισι χρόνια. Τον πρώτο χρόνο τον πέρασα μόνος μου στο ...
σπίτι. Μόλις είχαν τελειώσει τα "Άγρια Παιδιά". Και τότε απομονώθηκα. Δεν ήθελα να σηκώνω το τηλέφωνο, να βλέπω κόσμο, να δουλεύω. Μου έκαναν προτάσεις και έλεγα ότι δεν ενδιαφέρομαι. Γενικά, δεν με ενδιέφερε τίποτα.

Όλα ήταν στο "μαύρο". Βρέθηκα στο όριο. "Τι ήθελα τελικά από τη ζωή μου; Πού πήγαινα;". Αυτά τα πράγματα σκεφτόμουν. Δεν ένιωθα ότι χρειαζόμουν βοήθεια. Πίστευα ότι θα κατάφερνα από μόνος μου να βρω τις απαντήσεις που έψαχνα. Βέβαια αυτό ήταν λάθος μου», δήλωσε ο Σταύρος Σβήγκος στο περιοδικό «People». Και συνέχισε λέγοντας πώς το αντιμετώπισε όλο αυτό που του συνέβαινε.

«Ένας φίλος με έπεισε να επισκεφτώ ένα group therapy, όπου πήγαινε και ο ίδιος για πολλά χρόνια. Στην αρχή δεν ήθελα, πιέστηκα για να ξαναβγώ έξω, στον κόσμο. Μετά δεν έχανα τις συναντήσεις της ομάδας.

Κι έτσι, σταμάτησα να νιώθω πανικό και ήρθα πιο κοντά σ' αυτό που είμαι. Αισθανόμουν ότι δεν ήξερα ποιος είμαι. Αλλά βρήκα τον εαυτό μου και συμφιλιώθηκα μαζί του». Πώς όμως τελείωσε αυτή η περιπέτεια;

«Η αναζήτηση του εαυτού μας και των "θέλω" μας δεν τελειώνει ποτέ. Ξεκινάς ένα ταξίδι που ξέρεις ότι δεν έχει τέλος. Όλοι περνάμε διάφορα στάδια. Άλλος φτάνει στον "πάτο", άλλος βρίσκεται στο όριο και νιώθει καλά κι άλλος έχει βρει την εσωτερική του αρμονία ώστε να νιώθει ευτυχισμένος».Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο