18 Μαρ 2014

Πάτρα: Διακρίθηκε η χορωδία της Εκπαιδευτικής Εταιρείας στην Καρδίτσα

Σε μια πολύ σημαντική πολιτιστική και εκπαιδευτική εκδήλωση που χρόνο με τον χρόνο γίνεται θεσμός, την 6η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα από 7 έως 15 Μαρτίου 2014, η χορωδία της Εκπαιδευτικής Εταιρείας Πατρών...
έκλεψε την παράσταση και το αυθόρμητο χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του σχολείου, "η άψογη ερμηνεία των μουσικών κομματιών από τα παιδιά της χορωδίας υπό την διεύθυνση της μαέστρου κυρίας Αλίκης Ζαφείρη και τους ήχους του πιάνου που έπαιζε η κυρία Μαριλένα Σουρή μάγεψε το κοινό της Καρδίτσας και έκανε τον Αλέξη Κωστάλα που ήταν ο παρουσιαστής της εκδήλωσης να εκφράσει την συγκίνηση και τον θαυμασμό του.

Το ρεπερτόριο περιείχε τα τραγούδια: «Μενεξέδες και ζουμπούλια» Παραδοσιακό Επτανήσων, «Θέλουμε την ειρήνη» του Ανδρέα Αδαμόπουλου, «Το τριζόνι» σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, το «Duetto buffo di due gatti» του G. Rossini, και το «Κάτω στης Μαργαρίτας τ’ αλωνάκι» σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου και ποίηση Οδυσσέα Ελύτη.

Η 6η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών διοργανώνεται στα πλαίσια του 32ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας και αφορά όλες τις σχολικές χορωδίες της Ελλάδος, με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Στόχος της διοργάνωσης είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών. Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες, να εμφανιστούν σε σημαντικές συναυλίες, διαγωνισμούς και φεστιβάλ του εξωτερικού, όπως αυτή που θα πραγματοποιηθεί στην Νάπολι της Ιταλίας τον ερχόμενο Μάϊο.

Η διάκριση αυτή είναι μια επιβράβευση της σημαντικής προσπάθειας που γίνεται στο τμήμα μουσικής του σχολείου σε συνάρτηση με την αξιόλογη δουλειά όλων των άλλων τμημάτων".
πηγη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο