24 Μαρ 2014

Στο μουσείο της Ακρόπολης - Την τιμητική του ο Παρθενώνας στις 25 Μαρτίου

Αφιερωμένη στον Παρθενώνα θα είναι η 25η Μαρτίου στο Μουσείο της Ακρόπολης με διάφορες εκδηλώσεις να λαμβάνουν χώρα για το πιο ξακουστό μνημείο της Ελλάδας.

Την ημέρα της εθνικής επετείου, οπότε το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις ...9:00 έως τις 17:00 με ελεύθερη είσοδο, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για το μοναδικό μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, που απασχόλησε τόσο τους προγενέστερους όσο και τους σημερινούς θεατές του.

Συγκεκριμένα, αρχαιολόγοι – φροντιστές του Μουσείου θα είναι εκεί για να συζητήσουν με τους ενδιαφερόμενους ζητήματα σχετικά με την αρχιτεκτονική, τον γλυπτό διάκοσμο και τον τρόπο έκθεσής του, τον συμβολισμό και την ιστορία του περίφημου μνημείου.

Οι παρουσιάσεις -στις οποίες θα συμμετέχουν 30 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση- θα πραγματοποιηθούν στα ελληνικά στις 12:00 και στις 13:00, στα αγγλικά στις 11:00 και στα γαλλικά αντίστοιχα στις 11:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ η διάρκεια της παρουσίασης είναι 50 λεπτά.

Τέλος, το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα υποδέχεται τους επισκέπτες με «Ελληνικό Παραδοσιακό Πιάτο».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο