9 Νοε 2013

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το κωμικό διήγημα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι «Μπόμποκ»

Το ΕσωΘέατρο παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το κωμικό διήγημα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι «Μπόμποκ», με κεντρικό πρόσωπο του έργου τον Ιβάν Ιβάνοβιτς -επονομαζόμενο και  ....Μπόμποκ- συγγραφέα μέτριο, μονόχνωτο και ολίγον αλαφροῒσκιωτο, που ‘χει το συνήθειο να περνά τη ζωή του, άλλοτε χωμένος στα γραπτά του κι άλλοτε περιδιαβαίνοντας τα μνήματα των νεκροταφείων, συγχέοντας το εδώ με το επέκεινα και την πραγματικότητα με την φαντασία. Σύγκρουση, παραδοξότητα κι ανατροπή είναι τα συστατικά της σατιρικής αυτής κωμωδίας. 


Η δραματοποίηση για το θέατρο και η σκηνοθεσία είναι του Τάσου Προύσαλη. Το σκηνικό έχει σχεδιαστεί από τον Αντώνη Πάσσαρη σε ζωγραφική εκτέλεση του Στράτου Σαραντίδη. Τα κοστούμια είναι της Λίτσας Τρωϊάνου. Τους φωτισμούς επιμελήθηκε ο Τάκης Ποδαρόπουλος και τη μουσική η Ναταλία Τζήμα. Οι φωτογραφίες είναι της Αλίνας Λέφα. 

Υπεύθυνος σχεδιασμού επικοινωνίας ο Γιώργος Γεωργιάδης και βοηθός σκηνοθέτη η Χρύσα Διαμαντάκη. 

Παίζουν οι Τάσος Προύσαλης, Δήμητρα Κόκκορη, Φιλίνη Παναγιωτοπούλου ενώ αφηγούνται σε διπλή διανομή οι σπουδάστριες του στούντιο Άννα Βακόντιου και Μαρία Ιωάννου. 

ΕσωΘέατρο :Ακταίου 3 Θησείο, πλησίον ηλεκτρ. σταθμού 

Τηλ κρατήσεων:210 3410224 

Παραστάσεις: Παρ., Σαβ. 9.30μμ., Κυρ. 8.30μμ.

Εισ.: 14 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ.

Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Παρ. 25 Οκτωβρίου

Διάρκεια: 80΄ (μεταξύ πρώτου και δευτέρου μέρος διάλειμμα 10΄).


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο