11 Νοε 2013

Αφιέρωμα στον ελληνικό πολιτισμό στο Λουγκάνο της Ελβετίας, με πρωταγωνιστές και Κρητικούς καλλιτέχνες

Η Ελληνική κοινότητα του Καντόνι Τιτσίνο Ελβετίας διοργανώνει μια πολύ σημαντική εκδήλωση για τον Ελληνικό πολιτισμό. Η τόσο αξιόλογη αυτή δράση, έχει τον τίτλο: «Ημέρες τέχνης και Ελληνικός πολιτισμός».

Από τις ...15 έως τις 24 Νοεμβρίου 2013 μια σειρά πολιτιστικών εκφράσεων όπως εκθέσεις, συναυλίες, χορός, ποίηση, διαλέξεις, εικαστικά, προβολή ταινιών μικρού μήκους, γαστρονομία και άλλα πολλά θέματα, που όλα είναι αφιερωμένα στην Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο Λουγκάνο της Ελβετίας και στηρίζονται από την ελληνική πρεσβεία της Βέρνης, το ελληνικό προξενείο του Λουγκάνο καθώς και διάφορους δήμους της Ελβετίας. Επίσης υποστηρίζονται από πολύ σημαντικούς φορείς όπως η Διεθνής Ένωση φίλων Νίκου Καζαντζάκη, ο Πολιτιστικός σύλλογος Τσιρόνε και το ατελιέ Έργκο αρτ λάμπ.

Προσκεκλημένοι στην έκθεση ζωγραφικής δύο καλλιτέχνες από το Ηράκλειο ο Γιάννης Χαλαμπαλάκης και η Στελλίνα Αφεντάκη στυλοβάτες στο Εργαστήρι Εφαρμοσμένων Τεχνών. Μια πολύ μεγάλη τιμή για την πόλη μας η επιλογή τους και η παρουσία τους εκεί αφού θα εκπροσωπήσουν το Ηράκλειο δίπλα σε σημαντικούς καλλιτέχνες από την Ελβετία την Ιταλία και την Ελλάδα. Ο Ελληνικός πολιτισμός ταξιδεύει και έχει την ευκαιρία να δώσει τα φώτα του για μια ακόμη φορά στην Ευρώπη!

creteplus.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο