11 Ιουλ 2013

Εκπέμπει η Δημόσια Τηλεόραση, ανεβαίνουν οι τόνοι

Καψής: Δεν θα μείνουμε όμηροι των συνδικαλιστών.

Το μήνυμα ότι «το κράτος δεν θα μείνει όμηρος των συνδικαλιστών που παραμένουν στην Αγία Παρασκευή» και η κυβέρνηση θα.... κάνει «ό,τι χρειαστεί» προς αυτήν την κατεύθυνση έστειλε ο υφυπουργός για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής. Με την προβολή ταινιών έχει ξεκινήσει η εκπομπή προγράμματος από τον μεταβατικό φορέα 2μηνης διάρκειας υπό την ονομασία Δημόσια Τηλεόραση. Στάση εργασίας στα ιδιωτικά κανάλια.

Υπάρχει ακόμη ένα παράθυρο συνεννόησης, ειδάλλως, η κυβέρνηση θα προχωρήσει χωρίς τους εργαζόμενους στην υπόθεση της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, διαμήνυσε ο αρμόδιος υφυπουργός, μιλώντας την Πέμπτη στο Mega.

Ο ίδιος κατηγόρησε τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους ότι δεν επιτρέπουν στους εργαζόμενους της ΕΡΤ να εργαστούν.

Ο μεταβατικός φορέας εξέπεμψε σήμα την Τετάρτη το πρωί και το βράδυ της ίδιας ημέρας άρχισε το αντίστοιχο πρόγραμμα με την προβολή ελληνικής ταινίας.

Αρχικά έφερε την ονομασία Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, η οποία στη συνέχεια μετατράπηκε σε Δημόσια Τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον Παντ.Καψή, πρόκειται για ένα υποτυπώδες πρόγραμμα με αρχειακό υλικό που βρίσκεται στη διάθεση του διαχειριστή, με τον μεταβατικό φορέα να λειτουργεί προς το παρόν με έναν εργαζόμενο και 2-3 εθελοντές συνεργάτες του.

Οι ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΟΕΠΤΥΜ εξακολουθούν να ζητούν την ανάκληση της απόφασης για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ και σε αυτό το πλαίσιο έχουν κηρύξει προειδοποιητική στάση εργασίας στα ιδιωτικά κανάλια την Πέμπτη, από τη 1 μ.μ. έως τις 6 μ.μ.

Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, χαρακτήρισαν «παράνομη, πραξικοπηματική και αντισυνταγματική πράξη» την εμφάνιση του σήματος της «Ελληνικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης» μέσα από τις συχνότητες του προηγούμενου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο