23 Ιουλ 2013

Θεατρικό... αφιέρωμα στον Λευτέρη Βογιατζή

Στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Λευτέρη Βογιατζή, το Ελληνικό Φεστιβάλ παρουσιάζει, 22 - 26 Ιούλη, 21.00, στη νέα ΣΚΗΝΗ του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων το έργο του Χάρολντ Πίντερ «Θερμοκήπιο». Η τελευταία σκηνοθεσία του Λευτέρη Βογιατζή.

Πρόκειται για μία ...
καταλυτική πολιτική σάτιρα, μία μαύρη κωμωδία, με μπεκετικούς απόηχους, πάνω στο τερατώδες σύμπλεγμα που αποτελούν την κρατική εξουσία - η αυθαιρεσία, η αδιαφάνεια, η γραφειοκρατική παραμόρφωση και η συνακόλουθη διαφθορά. 

Διαδραματίζεται σ' ένα κρατικό «ησυχαστήριο», όπου αθέατοι για μας «ασθενείς», που αναφέρονται με τους κωδικούς τους, ανακρίνονται και κακοποιούνται, παντοιοτρόπως, από το διεφθαρμένο και εξουσιομανές προσωπικό. 
Σ' αυτό κυριαρχούν η αλλοτρίωση, η απάθεια, η απανθρωπιά, η απονεκρωμένη συνείδηση. 

Η προφητική δύναμη του νεανικού (1958), άγνωστου επί μια εικοσαετία, κειμένου αναδεικνύεται μέσα από την ουσιαστική εντρύφηση στη -βασισμένη στη σπουδή της καθημερινής ομιλίας- γλώσσα-μουσική παρτιτούρα του Αγγλου νομπελίστα. 

Επανάληψη της παράστασης με ανανεωμένη διανομή και τον Λευτέρη Βογιατζή, ως αξέχαστο Poυτ είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο Απρίλιο. 

Μετάφραση Λευτέρης Βογιατζής, Νίνος Φένεκ - Μικελίδης. 

Σκηνικά - Κοστούμια Εύα Μανιδάκη. 

Μουσική Δημήτρης Καμαρωτός. 

Φωτισμοί Λευτέρης Παυλόπουλος. 

Στο ρόλο του Ρουτ, ο Γιώργος Γάλλος. 

Παίζουν επίσης: Δημήτρης Ημελλος, Βασίλης Κουκαλάνι, Γιάννης Νταλιάνης, Σωτήρης Πανταζάρας, Μαρία Σκουλά, Χάρης Φραγκούλης.

πηγη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο