11 Ιουν 2013

Θεσσαλονίκη: Στα… όπλα οι εργαζόμενοι για το τρίμηνο λουκέτο στην ΕΡΤ

Του Δημήτρη Κούρου

Περιφρουρούν τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3, συνεχίζουν το πρόγραμμα και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Εντολή στην Αστυνομία να εφαρμόσει τις κυβερνητικές προθέσεις, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Άμεση είναι η αντίδραση των... εργαζομένων στην ΕΡΤ, στη Θεσσαλονίκη, στην κυβερνητική απόφαση για άμεσο «λουκέτο» στον οργανισμό για τους επόμενους τρεις μήνες. Οι εργαζόμενοι της τηλεόρασης (ΕΤ3) και των ραδιοφώνων (FM102, βραχέα και 9,58 FM) προχωρούν σε κινητοποίηση σπεύδοντας ο καθένας από τη θέση του να ενημερώσει την κοινή γνώμη για τα τεκταινόμενα και να περιφρουρήσει την εργασία του.

Οι εργαζόμενοι προχωρούν αυτήν την ώρα σε περιφρούρηση των χώρων εργασίας τους προκειμένου να μη διακοπεί η ροή του προγράμματος και να μην μπει το «λουκέτο» (ή σωστότερα να ακυρωθεί στην πράξη).

Οι ραγδαίες εξελίξεις κοινοποιήθηκαν μόλις σήμερα στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων και μάλιστα το πρωί τα μέλη της νέας διοικούσας επιτροπής ισχυρίζονταν ότι δεν ήξεραν το παραμικρό για τα σενάρια που διακινούνται εδώ και καιρό περί «λουκέτου» στην ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος της διοικούσας, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής για την πρόθεση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ για τρεις μήνες και να ξανανοίξει μόνον η ΝΕΤ και η ΕΤ3 από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Για ενδεχόμενο άνοιγμα των ραδιοφώνων δεν ειπώθηκε το παραμικρό (το τοπίο είναι ακόμη θολό αν και αφήνεται να εννοηθεί πως τα ραδιόφωνα δεν περιλαμβάνονται στο νέο σχεδιασμό), ενώ στο μεσοδιάστημα θα γίνει μαζική «εκκαθάριση» εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3 (τηλεόραση και ραδιόφωνο) ενημερώθηκαν πριν από λίγο από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) για τις επικείμενες ανακοινώσεις Κεδίκογλου και αποφασίστηκε να γίνει περιφρούρηση των χώρων εργασίας, αλλά και να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι τη λειτουργία όλων των σταθμών, παρά τις κυβερνητικές προθέσεις. Μάλιστα, σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους στην Αθήνα προτίθενται να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει δοθεί εντολή στην Αστυνομία να παρέμβει στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, όπως έλεγαν συνάδελφοι δημοσιογράφοι, και το κλίμα μυρίζει μπαρούτι.

Πηγή: voria.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο