3 Μαρ 2013

Η "Ολυμπία" του Μανέ ταξιδεύει στη Βενετία

Η "Ολυμπία", ένας από τους διασημότερους και ωραιότερους πίνακες του Εντουάρ Μανέ θα εγκαταλείψει για πρώτη φορά το Παρίσι, μετά την άδεια που έδωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ για τη μεταφορά του έργου στη Βενετία.

"Μανέ, επιστροφή στην Βενετία" είναι... ο τίτλος της έκθεσης που θα εγκαινιαστεί στις 24 Απριλίου στο Παλάτι των Δόγηδων και θα διαρκέσει ως τις 11 Αυγούστου. Ο πίνακας, ένα από τα σημαντικότερα γυμνά του Μανέ, ολοκληρώθηκε το 1863 και παρουσιάστηκε στο κοινό δύο χρόνια αργότερα προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και στιγματίζοντας για πάντα τη φήμη του ζωγράφου.

"Κατ'εξαίρεσιν και για πρώτη φορά ζήτησα την έγκριση του προέδρου της δημοκρατίας για να δανείσουμε την Ολυμπία, η οποία αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά της Γαλλίας", τόνισε ο Γκι Κοζεβάλ, πρόεδρος του μουσείου Ορσέ. Η "Ολυμπία" έχει τα χαρακτηριστικά του μοντέλου Βικτορίν Μεράν και στην έκθεση της Βενετίας θα βρεθεί...αντιμέτωπη με την "Αφροδίτη του Ουρμπίνο" που ζωγράφισε το 1538 ο Τιτσιάνο και από την οποία είναι φανερό πως εμπνεύστηκε ο Μανέ.



news.pathfinder.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο