19 Φεβ 2013

«Δεν υπάρχει τεχνική λύση για την παραμονή των αρχαίων στο μετρό»

Τεχνικά αδύνατη είναι η παραμονή των αρχαιολογικών ευρημάτων στο σταθμό «Βενιζέλου» του μετρό Θεσσαλονίκης, για τα οποία το ΚΑΣ ομόφωνα αποφάσισε τη μεταφορά τους.

Την άποψη αυτή, στην οποία κατέληξε ύστερα από ...
διεξοδική μελέτη τριών μηνών η Αττικό Μετρό ΑΕ, κατέθεσε στους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων Στράτος Σιμόπουλος, σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία του μετρό Θεσσαλονίκης.

«Δεν είναι θέμα χρημάτων ή χρόνου! Δεν υπάρχει τεχνική λύση ασφαλής που να μας επιτρέπει να κρατήσουμε το εύρημα σε όλη του την έκταση, όπως είναι στο σημείο εκείνο», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σιμόπουλος.Την ίδια άποψη έχουν και οι παραγωγικοί φορείς της πόλης, οι οποίοι προσδοκούν να δουν το μετρό το συντομότερο σε λειτουργία.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μπακατσέλος τόνισε ότι «το μετρό έχει καθυστερήσει δραματικά και στην πορεία έχουν βρεθεί διάφορα προβλήματα. Εκείνο που πιστεύουμε και εκείνο που θέλουμε είναι η δέσμευση και των ανθρώπων της Αττικό Μετρό και της κατασκευάστριας εταιρείας και της πολιτείας ότι το έργο θα τελειώσει επιτέλους, θα τελειώσει στην ώρα του, χωρίς να ταλαιπωρεί άλλο την πόλη αυτή. Και σε επίπεδο αντιπαραθέσεων, είτε αυτές είναι συντεχνιακές, είτε είναι πολιτικές, δεν μπορεί να τις πληρώνει ο λαός της Θεσσαλονίκης».

Αύριο σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης θα επισκεφτεί το σκάμμα για την κατασκευή του σταθμού της Βενιζέλου, ενώ ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Κωνσταντίνος Ζέρβας έχει λάβει θέση υπέρ της μεταφοράς των ευρημάτων σε άλλο χώρο. «Η πόλη πρέπει να σταματήσει να διχάζεται, να ακολουθήσει τις τεχνικές λύσεις, τις λύσεις για τις οποίες υπάρχει τεχνική δυνατότητα, τις λύσεις που έχουν προτείνει οι αρμόδιοι και επιτέλους να ολοκληρωθεί το μεγάλο αυτό έργο», είπε ο αντιδήμαρχος.
πηγη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο