19 Ιουλ 2018

Μεγάλες ντίβες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου


Σε δράμα ή σε κωμωδία, σε πρωταγωνιστικό ρόλο ή μη, η χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου...
μας ταξιδεύει ακόμη και σήμερα σε έναν άλλο κόσμο. 





Σε έναν κόσμο με φινέτσα, λάμψη και κομψότητα.

Οι ντίβες του ελληνικού κινηματογράφου μας δίδαξαν πολλά. Το νάζι, το στυλ, αλλά και τη δυναμικότητα μιας γυναίκας. Γυναίκες με απαράμμιλη γοητεία που όμοιά τους σπάνια υπάρχει σήμερα. Ας δούμε λοιπόν τις μεγαλύτερες ντίβες της εποχής εκείνης.


Αλίκη Βουγιουκλάκη


Το νάζι της έμεινε στην ιστορία. Πάντα κομψή και περιποιημένη, ακόμη και σε σκηνές που υποδυόταν την ατίθαση μαθήτρια στο σχολείο, το βλέμμα της συνοδευόταν πάντα απο μια παχιά γραμμή eye-liner. Οι άντρες υποκλίνονταν στη γοητεία της και οι γυναίκες τη θαύμαζαν και ήθελαν να της μοιάσουν. Η Αλίκη είχε στυλ, ακόμη και όταν δεχόταν το δυνατό χαστούκι απο τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στο “Το ξύλο βγήκε απ’τον Παράδεισο”. Με το ταλέντο και την προσωπικότητά της, κατάφερε να δημιουργήσει το δικό της μύθο.


Τζένη Καρέζη


Η Τζένη Καρέζη χαρακτηρίστηκε απο πολλούς ως “τα ωραιότερα μάτια του ελληνικού κινηματογράφου”. Το βλέμμα της κατάφερνε πάντα να μαγνητίσει το φακό και τους θεατές, είτε έβγαζε πόνο στο δράμα, είτε σκέρτσο στην κωμωδία. Η Καρέζη είχε την ικανότητα να μεταμορφώνεται ανάλογα με το σενάριο και ήταν καλή σε όλα. Η ομορφιά και το αστείρευτο ταλέντο της την έκαναν μια απο τις μεγαλύτερες ντίβες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και του θεάτρου.



Μάρθα Καραγιάννη


Έπαιζε, τραγουδούσε, χόρευε. Τα καλλίγραμμα πόδια και τα εντυπωσιακά χορευτικά της ήταν αυτό που τη χαρακτήριζε στις ταινίες. Το στοιχείο της ήταν η κωμωδία. Χάρισε πολλές αστείες ατάκες στο κοινό και χαρακτηριστικά τραγούδια με κέφι και μπρίο. Ο χαρακτήρας της και στις ταινίες αλλά και στην πραγματικότητα δυναμικός και με έντονη προσωπικότητα, ενώ οι εμφανίσεις της με μαγιό στην μεγάλη οθόνη, την έκαναν αξιοζήλευτη και ακαταμάχητη.



Ζωή Λάσκαρη


Μια καλλονή στον ελληνικό κινηματογράφο. Η Λάσκαρη κατάφερε να στεφθεί “Σταρ Ελλας” σε ηλικία μόλις 15 ετών. Απο εκεί και έπειτα, ακολούθησε για εκείνη μια τεράστια καριέρα. Λαμπερή αλλά και ανέμελη ταυτόχρονα, πρωταγωνίστησε σε δράματα, κωμωδίες, μιούζικαλ και με ιδιαίτερο ταλέντο τα κατάφερε σε όλα. Αυτό όμως που χαρακτήρισε τη Λάσκαρη, ήταν η μοναδική ομορφιά της, που την κατέστησε κρυφό πόθο πολλών ανδρών.



Έλενα Ναθαναήλ


Οι ρόλοι της είχαν πάντα μια δραματικότητα. Μια ντίβα, με όλη τη σημασία της λέξης.Τη διέκρινε ένας ρομαντισμός, μια ιδιαίτερη ομορφιά. Τα έντονα, μεγάλα μάτια της, γοήτευαν απο τότε που τραγουδούσε για μελαγχολικά καλοκαίρια, μέχρι και το τέλος της ζωής της. Το αριστοκρατικό στυλ της ήταν αυτό που την έκανε μεγάλη σταρ και αξέχαστη σε όλους. Ο πρωταγωνιστικός της ρόλος στην ταινία “Εκείνο το καλοκαίρι”, ήταν σταθμός για την καριέρα της.
Πηγη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο