21 Νοε 2017

8χρονο κoριτσάκι πέθανε την πρώτη νύχτα του γάμου του από εσωτερική αιμορραγία όταν ο άντρας της την βίασε


O γάμος από συνοικέσιο είναι ένα πολύ αμφιλεγόμενο θέμα πλέον, καθώς σιγά σιγά εξαφανίζεται από τις κουλτούρες σε...
όλο τον κόσμο.





Μία παράδοση όμως που επικρατεί στην Υεμένη θέλει μικρά κορίτσια να παντρεύονται πολύ μεγαλύτερους άντρες και τα αποτελέσματα μπορεί να είναι θανατηφόρα, όπως έγινε σε αυτή την πρόσφατη περίπτωση αυτής της μορφής γάμου.Τι θα κάνατε εάν δεν είχατε τη δυνατότητα να διαλέξετε ποιον θα παντρευτείτε; Τι θα κάνατε εάν ο σύντροφός σας ήταν πολύ μεγαλύτερος από εσάς, τόσο μεγάλος που δεν θα έπρεπε να είστε μαζί;Αυτό ακριβώς βιώνουν πολλά κορίτσια στην Υεμένη όταν τα βάζουν να παντρευτούν με αυτό τον τρόπο.


Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο μικρά κορίτσια, ακόμα και 8 χρονών, να παντρεύονται με άντρες περισσότερο από 5 φορές την ηλικία τους.


Αυτή η παράδοση έχει μεγάλες συνέπειες, όχι μόνο για τις ζωές των κοριτσιών, αλλά και για την κοινωνία συνολικά.


Μία κοπέλα από την Υεμένη πέθανε τη νύχτα του γάμου της από εσωτερική αιμορραγία όταν ο άντρας της την βίασε. Ήταν μόλις 8 χρονών.


Περίπου το 1/4 του γυναικείου πληθυσμού της Υεμένης παντρεύεται πριν τα 15, που δείχνει πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην χώρα.


Λόγω τέτοιων θηριωδιών, πολλοί προσπαθούν να δώσουν ένα τέλος σε αυτή την παράδοση. Παρόλο που είναι το πιο ανθρώπινο πράγμα που μπορούν να κάνουν, ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της Υεμένης δεν θέλει να σταματήσει.


Σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, ένας Youtuber έφτιαξε το βίντεο που ακολουθεί για να καταγράψει τις αντιδράσεις του κόσμου σε ένα τέτοιο γάμο.


Δείτε το και πείτε μας τις απόψεις σας πάνω στο θέμα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο