3 Νοε 2016

Μίλα Κούνις: Με εκβίασαν να ποζάρω ημίγυμνη σε περιοδικό - Η ηθοποιός μίλησε για τον σκοτεινό κόσμο του Χόλιγουντ και τον σeξισμό που έχει δεχτεί


Τις εμπειρίες της και τον σeξισμό που έχει συναντήσει στον λαμπερό αλλά συνάμα...
σκληρό κόσμο του Χόλιγουντ αποκάλυψε η διάσημη ηθοποιός Μίλα Κούνις.

Σύμφωνα με όσα γράφει σε ανοιχτή επιστολή, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει ο Guardian, ένας παραγωγός, τον οποίο δεν κατονομάζει, την εκβίασε όταν αρνήθηκε να ποζάρει ημίγuμνη για το εξώφυλλο αντρικού περιοδικού προκειμένου να προωθήσει την ταινία στην οποία συμμετείχε. «Δεν θα δουλέψεις ποτέ ξανά σε αυτήν την πόλη» την απείλησε ο παραγωγός, αλλά εκείνη δεν ενέδωσε και όπως τονίζει: «Ο κόσμος δεν τελείωσε. Η ταινία έφερε πολλά χρήματα και ξαναδούλεψα σε αυτήν την πόλη, ξανά και ξανά... Αυτό που ίσως δεν συνειδητοποιήσει ποτέ αυτός ο παραγωγός είναι πως περιέγραψε ακριβώς τον φόβο που νιώθει κάθε γυναίκα όταν έρχεται αντιμέτωπη με προκαταλήψεις στον εργασιακό χώρο».

Η Κούνις αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της καριέρας της την έχουν προσβάλλει, την έχουν παραγκωνίσει, την έχουν πληρώσει με λιγότερα χρήματα, την έχουν αγνοήσει ή την έχουν μειώσει εξαιτίας του φύλου της:

«Έμαθα πως για να πετύχω σαν γυναίκα σε αυτή τη βιομηχανία έπρεπε να παίζω με τους κανόνες των αντρών. Αλλά όσο μεγάλωνα και όσο περισσότερο δούλευα, τόσο καταλάβαινα πως είναι ανοησίες» λέει η ίδια.






Η 33χρονη ηθοποιός αναφέρθηκε και σε ένα άλλο περιστατικό. Όταν μετά την δημιουργία της δικής της εταιρίας παραγωγής με άλλες τρεις γυναίκες, είδε ένα email ενός παραγωγού στο οποίο την εκθείαζε μεν αλλά αναφερόταν σε εκείνη ως «μία από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς στο Χόλιγουντ και σύντομα σύζυγο του Ashton και μαμά». «Μείωσε τη αξία μου σε τίποτα παραπάνω από την σχέση μου με έναν πετυχημένο άντρα και την ικανότητά μου να γεννάω παιδιά. Αγνόησε την συνεισφορά και τη δική μου και της ομάδας μου στο πρότζεκτ» λέει η ίδια.

«Τέλειωσα με τους συμβιβασμούς ή ακόμη καλύτερα τέλειωσα με το να με κάνουν να συμβιβάζομαι» καταλήγει. «Οπότε από δω και πέρα όταν θα έρχομαι αντιμέτωπη με τέτοιες στιγμές, διακριτικές είτε απροκάλυπτες, θα τις αποκαλύπτω με το κεφάλι ψηλά. Δεν μπορώ να εγγυηθώ πως οι αντιστάσεις μου θα δώσουν κουράγιο αλλά τουλάχιστον τώρα είμαι κομμάτι της δημιουργίας ενός περιβάλλοντος όπου θα υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης».

Η Μίλα Κούνις και ο Άστον Κούτσερ παντρεύτηκαν τον περασμένο Ιούλιο, έχουν ήδη ένα κοριτσάκι την Wyatt Isabelle που γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 2014 και περιμένουν το δεύτερο παιδί τους.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο