14 Οκτ 2016

Ποιος είναι ο Έλληνας καλλιτέχνης που δημιουργεί έργα με... γυναικείους γλοuτούς - Δείτε κάποια από τα έργα του


Ποιος είναι ο Έλληνας καλλιτέχνης που δημιουργεί έργα με... γυναικείους γλοuτούς....
Τα οπίsθια καλλίγραμμων γυναικών είναι κάποια μόνο από τα...πινέλα του Χάρη Λίθου

Στους καμβάδες του Χάρη Λίθου, αποτυπώνονται τα οπίsθια καλλίγραμμων γυναικών που λειτουργούν ως...πινέλα στην Τέχνη του ζωγράφου.

Οι καμπύλες των γυναικών, αποτυπώνονται σε χαρτιά, καμβάδες και ξύλινες επιφάνειες, στα χρώματα του μαύρου, του κόκκινου, του κίτρινου, του ροζ, του άσπρου, ανάλογα με την έμπνευση.

Ο Χάρης Λίθος δεν περιορίζεται μόνο στα αποτυπώματα των γυναικείων γλουτών, αλλά με την ίδια τεχνική, φιλοξενεί στα έργα του, αποτυπώματα χεριών, ποδιών ακόμη και γeννητικών οpγάνων. Ο εικαστικός αλείφει τα μέρη του σώματος που επιθυμεί με χρώμα και τα φέρνει σε επαφή με τον καμβά του. Πολλές φορές, αφήνει και τα δικά του ίχνη στα έργα του.

«Μέσα στους ανθρώπους μπορείς να βρεις το κοινότυπο, μπορείς να βρεις όμως και το μοναδικό. Προσπαθώ να ανακαλύψω κάποια στοιχεία στην προσωπικότητα και στην ιστορία του κάθε ατόμου με το οποίο δουλεύω. Η προσωπικότητα διαλογίζεται με την ιστορία της ζωής του και σημεία της ιστορίας σχετίζονται με κάποια μέρη του σώματος. Εκείνα τα σημεία καταγράφω, τα σημεία που μαρτυρούν μια ιστορία», έχει δηλώσει ο καλλιτέχνης. Όπως έχει παραδεχτεί έχει εμμονή με τα γυναικεία οπίsθια: «Το πιο αγαπημένο σημείο στο σώμα μια γυναίκας», είχε πει πει στo grekamag.gr.


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο