5 Σεπ 2016

Οι ακριβότερες δημοπρασίες στην ιστορία - Στοίχισαν περισσότερο και από τα τηλεοπτικά μας κανάλια


Οι δημοπρασίες ξεκίνησαν πολλούς αιώνες πριν. Τα χρηματικά ποσά που διακινούνται μέσω δημοπρασιών ανέρχονται σε... πολλά δις.

Βρήκαμε τις ακριβότερες και σας τι παρουσιάζουμε:

1. H KΡΑΥΓΗ


Τελική τιμή: $120 εκατ.

Το εμβληματικό έργο του Έντβαρντ Μουνκ έγινε το ακριβότερο έργο τέχνης που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία. Αγοραστής ο Αμερικανός επιχειρηματίας Λίον Μπλακ.



2. L'HOMME QUI MARCHE I


Τελική τιμή: $104 εκατ.

Το ύψους 183 εκατοστών γλυπτό του Τζιακομέτι έσπασε όλα τα ρεκόρ πώλησης γλυπτών το 2010. Διάφορες παρόμοιες εκδόσεις του ίδιου γλυπτού από τον ίδιο καλλιτέχνη έχουν πουληθεί σε υψηλές τιμές. 



3. BADMINTON CABINET


Τελική τιμή: $36 εκατ.

Θα ήταν πολλά τα λεφτά για ένα ντουλάπι, αν το συγκεκριμένο δεν ήταν φτιαγμένο στη Φλωρεντία τον 18ο αιώνα, από έβενο διακοσμημένο με αμέθυστο, αχάτη και λάπις λάζουλι. Το ίδιο αντικείμενο κατείχε από παλιά τον τίτλο του ακριβότερου επίπλου, όταν πουλήθηκε για $16,5 εκατ. το 1990. Το 2004 έσπασε το δικό του ρεκόρ με αγοραστή τον πρίγκιπα Χανς Άνταμ του Λιχτενστάιν ο οποίος το δώρισε σε μουσείο.



4. CODEX LEICESTER


Τελική τιμή: $30,8 εκατ.

To διασημότερο από τα τριάντα σωζόμενα χειρόγραφα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι αγοράστηκε το 1994 από τον Μπιλ Γκέιτς της Microsoft.




5. 1954 MERCEDES-BENZ W196


Τελική τιμή: $30 εκατ.

Το αυτοκίνητο με το οποίο ο Χουάν Μανουέλ Φάτζιο κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 και τερμάτισε πρώτο σε δύο γκραν-πρι έγινε τον Ιούλιο το ακριβότερο αγωνιστικό αυτοκίνητο στην ιστορία. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η πώληση μιας Ferrari Testa Rossa του 1957 με $16,4 εκατ. από το 2011.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο