29 Ιουν 2016

Η άγνωστη σωσίας της Αλίκης στη «Nεράιδα και το παλικάρι» - Φωτογραφίες


Η Αλίκη τότε ήταν έγκυος στον Γιαννάκη και η κοιλιά της είχε αρχίσει να φαίνεται πολύ...
Ποιος είπε ότι μόνο στο Χόλιγουντ υπάρχουν σωσίες για να ντουμπλάρουν ηθοποιούς; Την χρυσή εποχή του Ελληνικού κινηματογράφου, το ίδιο συνέβαινε και εδώ. Συγκεκριμένα, η απόλυτη Ελληνίδα σταρ, η Αλίκη Βουγιουκλάκη η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από 20 χρόνια, είχε τη δική της άγνωστη προς το ευρύ κοινό σωσία, η οποία την είχε ντουμπλάρει σε ταινίες.

Το όνομά της είναι Μίτσυ Καρά και οι δυο γυναίκες έμοιαζαν πολύ. Το 1960 μάλιστα είχε δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα «Απογευματινή» μιλώντας για τη συνεργασία της με την λαμπερή ηθοποιό.

Η Δήμητρα Καπετανοπούλου, όπως ήταν το κανονικό της όνομα, είχε μιλήσει για την ταινία «Η νεράιδα και το παλικάρι», στην οποία είχε βοηθήσει με την ομοιότητά της, την ηθοποιό. Συγκεκριμένα, η Αλίκη τότε ήταν έγκυος στον Γιαννάκη και η κοιλιά της είχε αρχίσει να φαίνεται πολύ. Έτσι, είχαν ζητήσει από το μοντέλο να την αντικαταστήσει σε κάποια μακρινά πλάνα.


 Η Μίτσι Καρά δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη στα γυρίσματα της ταινίας


Η ίδια είχε δηλώσει συγκεκριμένα για εκείνο το συμβάν: «Τότε η Αλίκη ήταν έγκυος στο Γιάννη της στα μέσα των γυρισμάτων της ταινίας «Η Νεράιδα και το Παλικάρι». Οπότε ζητούσαν σωσία. Η Φίνος, με την οποία εργάστηκα δύο χρόνια, με χρησιμοποίησε στα δύσκολα και μακρινά πλάνα».

Ως εμπειρία αυτή τη δουλειά την είχε χαρακτηρίσει μοναδική, αναφέροντας: «Είχαμε τις καλύτερες σχέσεις. Με αγαπούσε και εκτιμούσε αυτό που έκανα. Ήταν γενναιόδωρη και πολύ καλή με τους συνεργάτες της. Το ίδιο και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Περάσαμε όμορφα στην Κρήτη».


Επόμενη συνεργασία των δύο ήταν στο «Η Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά». Η Μίτσυ Καρρά είχε αναφέρει πως θα της άρεσε να συνεχίσει την συνεργασία, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη. «Ξέρετε, αν παραμέναμε στην Ελλάδα, θα συνέχιζα τη συνεργασία με τη Φίνος. Ήταν μια καλοπληρωμένη δουλειά και ήμουν ευχαριστημένη. Ήταν η εποχή που σήμερα λέμε «χρυσή εποχή του κινηματογράφου», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Η ταινία «Η Νεράιδα και το Παλικάρι» σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Έκοψε 626 χιλιάδες εισιτήρια και αποτελεί μέχρι σήμερα μια από τις αγαπημένες παλιές ελληνικές ταινίες....

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο