25 Απρ 2016

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – Διαβάστε για δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα


Έχοντας αφήσει πίσω τους το σχολείο και απολαμβάνοντας ήδη τις πασχαλινές τους διακοπές, οι μικροί μας φίλοι έχουν την ευκαιρία να πάρουν... μέρος στα δύο -ειδικά σχεδιασμένα για το Πάσχα- εκπαιδευτικά προγράμματα, που διοργανώνει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο τη Μεγάλη Δευτέρα (25 Απριλίου) και τη Μεγάλη Τρίτη (26 Απριλίου).

Μύθοι και ιστορίες της Πασχαλιάς και της Άνοιξης τους περιμένουν στο πρώτο, ενώ στο δεύτερο θα αναλάβουν οι ίδιοι δράση φτιάχνοντας το δικό τους πασχαλινό αυγό. Και στα δύο εκπαιδευτικά προγράμματα η είσοδος είναι ελεύθερη!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… Τη Μεγάλη Δευτέρα από τις 11:30 έως τις 12:30 το πρωί η Νίκη Κάπαρη θα αφηγηθεί μύθους και ιστορίες της Πασχαλιάς και της Άνοιξης σε παιδιά ηλικίας έξι έως δώδεκα ετών, ενώ την αφήγηση θα πλαισιώσει ο Γιάννης Ψειμάδας με ήχους κρουστών και εγχόρδων οργάνων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Βωμού.

Τη Μεγάλη Τρίτη πάλι, από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, τα παιδιά, με την καθοδήγηση των υπεύθυνων αρχαιολόγων του Μουσείου, θα ερευνήσουν εκθέματα που έχουν σχέση με την Άνοιξη και θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι δημιουργώντας το δικό τους πασχαλινό αυγό, εμπνευσμένο από όσα ανακάλυψαν στο μαγικό τους ταξίδι. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας επτά έως δώδεκα ετών.

Επειδή ο αριθμός των παιδιών, που θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στα εργαστήρια, είναι περιορισμένος είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2132144891 (από Δευτέρα έως Κυριακή, ώρες: 9:00 π.μ. – 1:00 μ.μ.).

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο