15 Απρ 2016

Η Μερκελ στέλνει στο δικαστήριο τον κωμικό που «ενόχλησε» τον Ερντογάν


Σε μια ευρέως αναμενόμενη συνέντευξη τύπου, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως οι εισαγγελείς της χώρας θα πρέπει... να εξετάσουν τις κατηγορίες εναντίον του κωμικού Jan Böhmermann. Ο κωμικός μετέδωσε ένα ποίημα το οποίο προσέβαλε τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πριν από λίγες μέρες ο Ερντογάν κατέθεσε μήνυση εναντίον του Böhmermann για συκοφαντική δυσφήμηση και για προσβολή του ως αρχηγού ξένης χώρας η οποία είναι παράνομη σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο. Προκειμένου να ξεκινήσει διεξαγωγή έρευνας εναντίον του Böhmermann χρειάζονταν η έγκριση της γερμανικής κυβέρνησης.

Αν και η Μέρκελ στο παρελθόν είχε υπερασπιστεί σατιρικό τραγούδι του Böhmermann κατά του Ερντογάν, δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει το ποίημα το οποίο προκάλεσε την οργή του Τούρκου Προέδρου ως «σκόπιμα προσβλητικό».

Η ανακοίνωση της απόφασης της Μέρκελ έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της επίσημης επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Τουρκία στις 23 Απριλίου και μπορεί να θεωρηθεί κίνηση εξευμενισμού του Τούρκου Προέδρου ενόψει της επίσκεψης.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο