15 Ιουν 2015

Η ΖΩΗ- ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΛΙ! Μυστικός πράκτορας και μάρτυρας εκτέλεσης πριν γίνει δράκουλας!

Ήταν αναμφίβολα ο διασημότερος «Δράκουλας» της οθόνης. Αλλά ο βρετανός ηθοποιός, Κρίστοφερ Λι, ήταν πολλά περισσότερα: πολύγλωσσος, κοσμοπολίτης, Σερ, λάτρης της....
χέβι μέταλ.

Ο βρετανικός τύπος περιλαμβάνει γεγονότα-σταθμό στη ζωή του και η «Ιντιπέντεντ» αποχαιρετά τον διάσημο ηθοποιό, που πέθανε την περασμένη Κυριακή, αποκαλύπτοντας αρκετές άγνωστες πτυχές, συχνά «μέταλ», από τον πλούσιο βίο του κινηματογραφικού Κόμη.

- Ερμήνευσε ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι «μικρός τυμπανιστής» σε βερσιόν χέβι μέταλ

- Ακολούθησαν και νέα χέβι μέταλ Χριστούγεννα τον επόμενο χρόνο, αυτή την φορά με την ερμηνεία του «Jingle…Hell» (αντί Jingle Bell).

-Ήταν αυτόπτης μάρτυρας της τελευταίας δημόσιας εκτέλεσης με γκιλοτίνα στη Γαλλία. Όταν ο έφηβος Λι έμαθε ότι ένας δολοφόνος, ονόματι, Γιούτζιν Γουίντμαν θα εκτελούταν δημοσίως στην γκιλοτίνα στις Βερσαλλίες αποφάσισε να την παρακολουθήσει. Αργότερα, θα γινόταν φίλο με τον Άλμπερτ Πιερποιντ –τον αποκαλούμενο «Τελευταίο δήμιο» της Αγγλίας. Ο Λι θα έπινε περιστασιακά ποτό στην παμπ του.

-Έλαβε το βραβείο του «Spirit of Metal»

-Είναι απόγονος του Καρλομάγνου, βασιλιά των Φράγκων και των Λομβάρδων και Αυτοκράτορας της Ιερής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, αντλώντας από αυτόν έμπνευση για τα περισσότερα από τα άλμπουμ του


- Όταν διαφήμιζε την ταινία «Ο άνθρωπος με το Χρυσό πιστόλι», το Χρυσό Πιστόλι του αφαιρέθηκε και κρατήθηκε από το αμερικανικό τελωνείο


-Έλαβε τις ευλογίες του Τόλκιν για να παίξει τον Γκαντάλφ αλλά τελικά έπαιξε τον Σάρουμαν

-Όταν ήταν παιδί συνάντησε τους δολοφόνους του Ρασπούτιν . Οι γονείς του Λι τον σύστησαν στον Φελίξ Γιουσοποβ και Ντιμίτρι Πάβλοβιτς, τους δολοφόνους του Ρασπούτιν. Χρόνια αργότερα το 1966, έμελε να υποδυθεί τον Ρασπούτιν… Κάποια στιγμή ζήτησε να συναντήσει την κόρη του Ρασπούτιν, που του εκμυστηρεύτηκε ότι είχε το μυστηριώδες βλέμμα του…


-Πόζαρε μαζί με άλλους θρύλους του τρόμου (Βίνσεντ Πράις, Τζον Κάρανταιν, και Πίτερ Γκάσινγκ)


-Δεν παρέστη στην πρεμιέρα του Lotr, γιατί είχαν κοπεί σκηνές του.

-Στα γυρίσματα του «Σκοτεινού εκδικητή» με τον Έρολ Φλυν. Ο Φλυν παραλίγο να κόψει το μικρότερο δάχτυλο του Λι, σημαδεύοντας το και παραμορφώνοντας το. Όταν χρόνια αργότερα ξαναβρέθηκαν σε τηλεοπτικό πλατό, ο Λι κατάφερε με επιτυχία να κάνει έναν εξαιρετικά δύσκολο ελιγμό κατά τον οποίο έπρεπε να αποφύγει σε χτύπημα τον Φλιν, κόβοντας τα κεριά που βρίσκονται πίσω από τον συμπρωταγωνιστή του. Η μόνη απώλεια ήταν μερικές τρίχες από την περούκα του Φλιν. Χρειάστηκε μισή ώρα για να τον πείσει ότι δεν έγινε επίτηδες.

-Πολέμησε για την SAS στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και υπήρξε μυστικός πράκτορας. Υπηρέτησε ως αξιωματικός πληροφοριών στην υποδιεύθυνση της RAF στην Αφρική, όπου συμμετείχε στην επιλογή στόχων και τον σχεδιασμό αποστολών.

- Σε μια σκηνή από την Επιστροφή του Βασιλιά, από την τριλογία «Ο άρχοντας των Δαχτυλιδιών», ο Grima Wormtongue μαχαιρώνει τον Σαρουμαν στην πλάτη. Ο σκηνοθέτης, Πίτερ Τζάκσον, εξηγούσε στους ηθοποιούς πώς να γυρίσουν την σκηνή, όταν ο Λι ρώτησε αν ήξερε πώς ακούγεται η μαχαιριά στην πλάτη, είπε:  «Γιατί, έγω ξέρω».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο