23 Ιουν 2015

Η απίστευτη ανακάλυψη στον τάφο ενός μουμιοποιημένου επισκόπου

Για περισσότερους από τρεις αιώνες ο επίσκοπος Πίτερ Γουίνστραπ αναπαυόταν εν ειρήνει στα χώματα του αγαπημένου του Λουντ στη Σουηδία. Ο Γουίνστραπ ήταν ...ένας σπουδαίος άνθρωπος των γραμμάτων και των επιστημών και ήταν ένας εκ των ιδρυτών του πανεπιστημίου της περιοχής και απεβίωσε το 1679 σε ηλικία 74 ετών.


Τώρα, 336 χρόνια μετά το θάνατό του, έγινε η εκταφή της σορού του και οι επιστήμονες δέχτηκαν τη μια έκπληξη μετά την άλλη!


Αυτό που ανακάλυψαν αρχικά ήταν ότι ο επίσκοπος δεν είχε λιώσει, αλλά είχε μετατραπεί σε μια άκρως καλοσυντηρημένη μούμια, το οποίο πιθανότατα οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο είχε ταφεί σε κρύπτη.


Όμως αν η αποκάλυψη αυτή ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη, η επόμενη τους άφησε κυριολεκτικά με ανοιχτό το στόμα. Εξετάζοντας τη σορό με τομογράφο ανακάλυψαν ότι πίσω από τα πόδια του βρισκόταν ένα νεκρό βρέφος!

Το βρέφος φαίνεται ότι ήταν πρόωρα γεννημένο και οι επιστήμονες εικάζουν ότι κάποιος το τοποθέτησε εκεί κρυφά, ώστε να ταφεί φυσιολογικά γιατί πιθανόν η ύπαρξή του να έπρεπε να παραμείνει κρυφή.


Τώρα, οι επιστήμονες θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν αν το βρέφος και ο επίσκοπος έχουν κάποια συγγενική σχέση.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο