7 Απρ 2015

Νίκος Ξυδάκης: « Έκανε ζημιά στην υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα η επίσκεψη της Αλαμουντίν»

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, μετά την άρνηση της Βρετανίας να δεχτεί τη... διαμεσολάβηση της Unesco, μίλησε ο Νίκος Ξυδάκης. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού εκτιμά πως η επίσκεψη της κ. Αλαμουντίν – Κλούνεϊ στην Αθήνα έκανε κακό στη διαμεσολάβηση.

Απατώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν έχει κλείσει η δυνατότητα παρέμβασης της Unesco ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού είπε «Ελπίζω να μην έχει κλείσει, γιατί δαπανήθηκε κόπος και διπλωματικό κεφάλαιο και ήταν μια εξαιρετική επιτυχία τού ότι φτάσαμε να ζητηθεί μεσολάβηση. Εικάζω αυτή τη στιγμή ότι η παρεμβολή της επίσκεψης της κ. Αλαμουντίν – Κλούνεϊ, ενώ εξελίσσονταν το αίτημα διαμεσολάβησης, έκανε ζημιά στη διαμεσολάβηση.»

Ο αναπληρωτής υπουργός δεν αποσαφήνισε αν το γραφείο των Αμάλ Αλαμουντίν- Κλούνεϊ, Τζέφρι Ρόμπερτσον και Νόρμαν Πάλμερ εξακολουθεί να εργάζεται για την υπόθεση των Μαρμάρων του Παρθενώνα λέγοντας: «Το υπουργείο δεν συνεργάζεται ευθέως, δεν έδωσε ουδέποτε μια ευθεία παραγγελία. Η παραγγελία για τη γνωμάτευση πληρώνεται από ανώνυμο χορηγό.»

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο