19 Απρ 2015

«ΘΕΪΚΕΣ» ΑΦΙΞΕΙΣ! Ο διασημότερος «Ιησούς» του κόσμου προσγειώνεται στο Ηράκλειο

«Θεϊκές» αφίξεις αναμένονται στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης του Ηρακλείου σε λίγες ώρες. Συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο έρχεται ο διασημότερος «Ιησούς» στην ιστορία του κινηματογράφου, ο Ρόμπερτ Πάουελ....
Ο 71χρονος πλέον Ρόμπερτ, είναι ο πρωταγωνιστής σε ένα αγγλόφωνο δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ με θέμα την Θεϊκή Κρήτη, CretaDivina, του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Φώτη Κωνσταντινίδη.

Σύμφωνα με το σενάριο, ο Ρόμπερτ Πάουελ είναι Άγγλος χήρος, συνταξιούχος καθηγητής ιστορίας κι ερασιτέχνης βοτανολόγος, ο οποίος αναζητά ένα βότανο που φύεται αποκλειστικά και μόνο στους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης.

Και κάπως έτσι, μέσα από τις αναζητήσεις του Πάουελ, ο θεατής θα «επισκεφτεί» αρχαιολογικούς χώρους απαράμιλλης ομορφιάς και παγκόσμιας σημαντικότητας της Κρήτης. Την Κνωσό, τη Φαιστό, το Δικταίον Αντρο, το Ιδαίον Αντρο, τη Γόρτυνα και τις Αρχάνες, τον Κομμό, τη Ζώμινθο, το Παλαίκαστρο, τη Ζάκρο, την Ελεύθερνα, τους Αρμένους και τη Σπλάντζια και τον λόφο Καστέλι στα Χανιά. Αλλά και το αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου. Μάλιστα, από εκεί, από το αρχαιολογικό μουσείο, θα ξεκινήσουν αύριο Δευτέρα, τα γυρίσματα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο