6 Μαρ 2015

Δείτε το αντικαπιταλιστικό γλυπτό που προκάλεσε αντιδράσεις στο Λονδίνο(εικόνες)

Πλήθος αντιδράσεων προκάλεσε η τοποθέτηση του έργου Gift Horse στην Trafalgar Square του Λονδίνου, καθώς αποτελεί και ένα πολιτικό σχόλιο.

Ένα αποστεωμένο άλογο, είναι... το έργο του αμερικανο-γερμανού Hans Haacke. Ο σκελετός του αλόγου, φέρει ένα φιόγκο με LED που αναγράφει τις τιμές των μετοχών στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Πρόκειται για ένα δυνατό πολιτικό σχόλιο για τη λεηλασία των αγορών σε συνδυασμό με την πολιτική λιτότητας.


Το αντικαπιταλιστικό έργο τέχνης παρουσίασε ο εκκεντρικός δήμαρχος του Λονδίνου μόλις δύο μήνες πριν τις εκλογές στέλνοντας και δήλωσε: «Κάποιοι θα πουν ότι είναι σύμβολο της εκτενούς επιβολής λιτότητας και της προσέγγισης του George Osborne. Eγω λέω πως δεν είναι …»
 

Το έργο επελέγη στο πλαίσιο του προγράμματος «the fourth pinth» του δήμου του Λονδίνου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό γίνεται ανάθεση σε σύγχρονους εικαστικούς από όλο τον κόσμο για τη δημιουργία ενός έργου τέχνης που εκτίθεται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στην Trafalgar Square και που πάντα αποτελεί και ένα πολιτικό σχόλιο.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο