6 Ιαν 2015

Το “Game of thrones” πηγαίνει σινεμά

Η μάχη στο Τείχος, η τύχη του Τύριον, της μικρής Άρια και των δράκων της Καλίσι αναβιώνουν αυτή τη φορά στη μεγάλη οθόνη

Τυχεροί οι...
Αμερικάνοι. Έχουν τη δυνατότητα να πάρουν έναν κουβά ποπ-κορν, το XL αναψυκτικό τους και να μπουν σε μία από τις 150 κινηματογραφικές αίθουσες IMAX για να παρακολουθήσουν τα δύο τελευταία επεισόδια του τέταρτου κύκλου του “Game of thrones” και να δουν ως μπόνους και ένα αποκλειστικό τρέιλερ για τον ερχομό του νέου κύκλου.

Η προβολή του ειδικού πακέτου θα γίνει την εβδομάδα μεταξύ 23 και 29 Ιανουαρίου. Είναι η πρώτη φορά μάλιστα που μία τηλεοπτική σειρά (έστω και αυτό το μικρό μέρος της) μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη. Και είναι απολύτως δικαιολογημένη η επιλογή του “Game of thrones”, καθώς όπως επισημαίνει η Πάμελα Λεβίν -επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ του HBO (το κανάλι που έχει δημιουργήσει τη σειρά)- πρόκειται για «μία από τις λίγες τηλεοπτικές σειρές που έχουν την κινηματογραφική ποιότητα για να υποστηρίξουν το φορμάτ του IMAX». Άλλωστε, είναι και μία από τις ακριβότερες παραγωγές της μικρής οθόνης, με μπάτζετ 6-10 εκατ. δολάρια ανά επεισόδιο. Εκτός αυτού, βέβαια, είναι και από τις πιο επιτυχημένες, έχοντας δημιουργήσει ένα φανατικό κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο: είναι χαρακτηριστικό πως με μέσο όρο 19 εκατ. τηλεθεατές ανά επεισόδιο στις ΗΠΑ, το “Got” είναι πλέον η σειρά του HBO με την υψηλότερη τηλεθέαση (και πού να προσθέταμε και τα πειρατικά downloads).


Με αυτή την πρωτοβουλία εγκαινιάζεται μία χρονιά που προμηνύεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για τον τομέα της ψυχαγωγίας. Βλέποντας τα έσοδά τους από την προβολή κινηματογραφικών ταινιών να μειώνονται, οι ιδιοκτήτες των κινηματογραφικών αιθουσών εξετάζουν εναλλακτικές λύσεις. Στη Βόρεια Αμερική η IMAX συζητά με άλλες εταιρείες του κλάδου για την προβολή και άλλων τηλεοπτικών σειρών, ενώ εξετάζει και τεχνολογίες που θα επιτρέψουν την προβολή αθλητικών γεγονότων, τη στιγμή που έχει τεθεί στο τραπέζι και η προβολή συναυλιών, όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της IMAX Ρίτσαρντ Γκέλφοντ στους “New York Times”.

Στο παιχνίδι έχουν μπει όλες οι διαθέσιμες πλατφόρμες του κλάδου, από τις τεράστιες κινηματογραφικές αίθουσες, μέχρι τις οθόνες των smartphones και των tablets. Ένα νέο επεισόδιο σε αυτό το ιδιότυπο σίριαλ θα είναι και η παράλληλη προβολή του σίκουελ της ταινίας «Τίγρης και Δράκος» σε επιλεγμένους κινηματογράφους IMAX και στην ψηφιακή πλατφόρμα του Netflix στα τέλη του καλοκαιριού. Θα στείλει το πείραμα του "Game of Thrones" τα πρώτα θετικά μηνύματα;

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο