17 Δεκ 2014

To «Hobbit: Η μάχη των πέντε στρατών» έρχεται στις οθόνες - Δείτε το trailer

Το επικό φινάλε της συγκλονιστικής τριλογίας έφτασε.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Πίτερ Τζάκσον επιστρέφει με...
το φινάλε της επικής τριλογίας, βασισμένης στο δημοφιλές αριστούργημα του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, το Χόμπιτ. 

Με την ανάκτηση του Βασίλειου των Νάνων από τον δράκο Νοσφιστή, ο Μπίλμπο και οι δεκατρείς Νάνοι έχουν άθελά τους συμβάλλει στην εξάπλωση μιας φονικής δύναμης. Ο εξοργισμένος Νοσφιστής επιτίθεται στους ανυπεράσπιστους κατοίκους της Λιμνούπολης. Παράλληλα, κυριευμένος από το πάθος του για πλούτο, ο Θόριν Δρύασπις βάζει τον θησαυρό πάνω από την τιμή και τους φίλους του.

Παραμονεύουν όμως μεγαλύτεροι κίνδυνοι, τους οποίους γνωρίζει μόνο ο Γκάνταλφ…. Ο μεγάλος εχθρός τους, Σάουρον, έχει στείλει λεγεώνες από Ορκς για να επιτεθούν στο Βουνό της Μοναξιάς. Η φυλή των Νάνων, τα Ξωτικά και οι Άνθρωποι πρέπει να αποφασίσουν είτε να ενώσουν τις δυνάμεις τους, είτε να καταστραφούν. Ο Μπίλμπο θα πρέπει να πολεμήσει τόσο για τη ζωή του, όσο και για των συντρόφων του, στην επική Μάχη των Πέντε Στρατών, καθώς το μέλλον της Μέσης Γης παραμένει αβέβαιο.



Η ταινία αποτελεί τον επικό επίλογο στις περιπέτειες των Μπίλμπο Μπάγκινς (Μάρτιν Φρίμαν), Θόριν Δρύασπι (Ρίτσαρντ Άρμιτατζ) και των Νάνων. Ο Ίαν ΜακΚέλεν επιστρέφει ως Γκάνταλφ και δίνει τη δική του μάχη μαζί με τους Εβάντζελιν Λίλι, Λουκ Έβανς, Λι Πέις, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τζέιμς Νέσμπιτ, Κεν Σκοτ, Στίβεν Φράι. Το πλούσιο καστ πλαισιώνουν ακόμα οι Κέιτ Μπλάνσετ, Ίαν Χολμ, Κρίστοφερ Λι, Χιούγκο Γουίβινγκ και Ορλάντο Μπλουμ. 

Το καστ δηλώνει περισσότερο από ικανοποιημένο από τη δουλειά του σκηνοθέτη Πίτερ Τζάκσον και τις ξεχωριστές του ικανότητες. Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ίαν ΜακΚέλεν αναλύει το χαρακτήρα του Γκάνταλφ και περιγράφει το σημαντικό ρόλο που παίζει στην τελευταία ταινία. Χαρακτηριστικά, λέει: “…ο Γκάνταλφ θεωρεί πως το μέλλον της Μέσης Γης απειλείται. Παραμένει ο προστάτης, ο παρατηρητής και ο συνδετικός κρίκος όλων. Είναι τιμή για εμένα το ότι υποδύομαι έναν ρόλο τέτοιας σημασίας που εκπροσωπεί ένα τόσο μεγάλο κομμάτι της ιστορίας και των δύο τριλογιών και θεωρώ πως είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Ο Γκάνταλφ είναι μια προσωπικότητα που υπάρχει πέρα από τα βιβλία και τις ταινίες. Αντιπροσωπεύει μια ολόκληρη ιδέα και το γεγονός πως είμαι μέρος μια ταινίας που έχει ασκήσει τόσο μεγάλη επιρροή στο κοινό και στις μέλλουσες γενιές είναι παραπάνω από τιμητικό”. 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο