16 Δεκ 2014

Νέο θύμα των χάκερς: Σεναριογράφος του Χόλιγουντ «θάβει» τις Blanchett, Roberts, Lawrence και Bullock

Διέρρευσαν προσωπικά email του σεναριογράφου Aaron Sorkin στα οποία εκφράζει την άποψη του ότι οι γυναικείοι ρόλοι στην ...
κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλιγουντ, είναι πολύ πιο «εύκολοι» από τους ανδρικούς

Η ομάδα χάκερς "Guardians of Peace" (Οι Φύλακες της ειρήνης) ξαναχτύπησαν και το τελευταίο τους θύμα είναι ο συγγραφέας και σεναριογράφος Aaron Sorkin. O Sorkin, που υπογράφει το σενάριο της νέας ταινίας για τον Steve Jobs, «έθαψε» τις γυναίκες ηθοποιούς του Χόλιγουντ, υποστηρίζοντας ότι οι γυναικείοι ρόλοι δεν συγκρίνονται σε βαθμό δυσκολίας με τους αντίστοιχους ανδρικούς. 

Έντονη κριτική άσκησε και στην μεγάλη νικήτρια των φετινών Όσκαρ, Cate Blanchett. Για την ερμηνεία της ηθοποιού στην ταινία του Woody Allen, «Blue Jasmine» που της χάρισε το Όσκαρ Α΄γυναικείου ρόλου, ο Sorkin έγραψε σε ένα από τα email του: «Η Cate έδωσε μία εκπληκτική ερμηνεία στη Blue Jasmine αλλά δεν πλησίασε καν τον βαθμό δυσκολίας των πέντε υποψηφίων ανδρών για το αντίστοιχο Όσκαρ». 

Σε άλλo email του, ο 53χρονος σεναριογράφος απευθύνομενος στον αρθογράφο των New York Times, Maureen Dowd, αναφέρει: «Χρόνο με τον χρόνο, ο άνδρας που κερδίζει το Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού έχει να ξεπεράσει πολύ πιο υψηλά στάνταρ απ΄ό,τι μία γυναίκα στην αντίστοιχη κατηγορία».

Στην συνέχεια συγκρίνοντας την ερμηνεία της Jennifer Lawrence στην ταινία «Οδηγό Αισιοδοξίας»- για την οποία βραβεύτηκε με Όσκαρ-με εκείνη του Daniel Day-Lewis στην ταινία «Lincoln», έγραψε: «Η Lawrence έκανε απλά αυτό που υποτίθεται έπρεπε να κάνει μία επαγγελματίας ηθοποιός».

Στο πλαίσιο της επιχειρηματολογίας του, ο σεναριογράφος συνέχισε τις συγκρίσεις: «Ο Phil Seymour Hoffman είχε να μεταμορφωθεί στην ταινία Truman Capote τη στιγμή που η Julia Roberts κέρδισε επειδή ήταν "λαμπερή" στην ταινία Erin Brockovih». 

Από τα πυρά του δεν γλίτωσε ούτε η Sandra Bullock. Ο σεναριογράφος έθιξε το γεγονός ότι η Bullock κέρδισε το χρυσό αγαλματίδιο για τον ρόλο της στην ταινία «The Blind Side» ενώ ο Αl Pacino, έχασε το Όσκαρ για την ερμηνεία του στις ταινίες «Ο Νονός». Οι μόνες ηθοποιοί που φαίνεται να εκτιμά ο σεναριογράφος είναι η Helen Mirren και Meryl Streep που όπως έγραψε μπορούν να «συναγωνιστούν τα αγόρια».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο