16 Απρ 2014

Το σκέφτεται ο Λαζόπουλος


Να κλείσει συναινετικά το θέμα του ευρωψηφοδελτίου στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας επιδιώκουν...
όλες οι πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ ενώ συνεχίζεται το παζάρι για να κλείσουν οι τελευταίες οκτώ θέσεις που απομένουν ανοιχτές. Ανοιχτό παραμένει και το θέμα της συμμετοχής του Λάκη Λαζόπουλου.


Όπως γράφουν σήμερα «Τα Νέα», από την απόφασή του θα εξαρτηθεί και ποια πρόσωπα θα εγκριθούν από τη Γραμματεία- και δεν θα υποβληθούν στην ψηφοφορία της Κεντρικής Επιτροπής. Όπως επισημαίνει κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, «εάν ο Λάκης Λαζόπουλος το αποφασίσει είναι αυτονόητο ότι θα είναι αυτόματα υποψήφιος, δεν καλείς κάποιον να έρθει στο ευρωψηφοδέλτιό σου και μετά να τον κόψεις».

Σύμφωνα με άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος ο Λάκης Λαζόπουλος το σκέφτεται ακόμα, αφού η πρόταση του έγινε πριν από περίπου μία εβδομάδα και ενώ βρίσκεται στις ΗΠΑ λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. «Θέλει να το συζητήσει πρώτα με την οικογένειά του», λέει η ίδια πηγή. Η δική του αντίδραση πάντως ήταν «πολύ ζεστή» απέναντι στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα.

Από την απάντηση Λαζόπουλου θα κριθεί πόσοι άλλοι άνδρες υποψήφιοι θα αναζητηθούν: αν πει ναι, δύο, κι αν πει όχι, τρεις. Μέχρι χθες βράδυ το επικρατέστερο σενάριο ήταν το «ναι» και οι επικρατέστεροι για τις άλλες δύο υποψηφιότητες ήταν οι Γιάννης Βαρουφάκης και Κρίτων Αρσένης- για τους οποίους όμως έχουν εκφραστεί αντιδράσεις κυρίως από την Αριστερή Πλατφόρμα.

- See more at: http://arouraios.gr/2014/04/to-skeftetai-o-lazopoulos/#sthash.LCmIjaEA.dpuf

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο