3 Μαρ 2013

«'Όχι' στις αρχές των δοσίλογων και των πουλημένων»


Ο Τζίμης Πανούσης έχει φανατικούς οπαδούς, αλλά η σάτιρά του έχει ενοχλήσει αρκετούς. 

Πρόσφατο «κρούσμα» η αφίσα του με το αστέρι του Δαυίδ, η οποία ενόχλησε τους Εβραίους της Ελλάδας. Αλλά η σάτιρα δεν έχει όρια. Σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», ο Τζίμης Πανούσης δεν επιστρατεύει ...
το χιούμορ του και απαντά σοβαρά για την πολιτική και κοινωνική κατάσταση. 

Είμαστε με τα μυαλά στα κάγκελα; Κάγκελα παντού;

Τρόικα παντού. Οι Έλληνες έχουμε τα μυαλά μας στη θέση τους. Τα κάγκελα τα έχουν σκορπίσει οι δωσίλογοι και οι υπεύθυνοι της κομματικής μαφίας. Και όταν λέω κομματική μαφία, εννοώ όλα τα κόμματα και κυρίως την Αριστερά. Διότι συμμετέχουν στην κυβέρνηση, συμμετέχει εν γένει η αντιπολίτευση, και φέρουν ευθύνη για το κατάντημα της χώρας. 

Μετά την έκπληξη του Γκρίλο στην Ιταλία, πολλοί λένε ότι ο αντίστοιχος Έλληνας είστε εσείς ή ο Λαζόπουλος ή ο Χάρρυ Κλυν. 

Καταρχάς, τα τρία πρόσωπα που ανέφερες έχουν τεράστιες ιδεολογικές διαφορές μεταξύ τους. Αλλά δεν είναι θέμα προσώπου, είναι θέμα πολιτικής κίνησης απλών πολιτών. Η μόνη λύση να δώσουμε αλλαγή, είναι η απαλλαγή από αυτούς τους δωσίλογους. [...] Αν δεν απαλλαγούμε από αυτούς η χώρα είναι καταδικασμένη. Αλλαγή του πολιτικού συστήματος. Να μην μπαίνει κάποιος στην πολιτική για να βγάλει λεφτά. Να παίρνουν ένα βασικό μισθό. Η τετραετία από πού ήρθε; Έχει καμία σχέση με τη Δημοκρατία; Θα κάνουμε μόνοι μας ανάθεση έργου. 

Είστε υπέρ της αναρχίας κατά κάποιο τρόπο; 

Αυτό είναι ένα είδος αναρχίας, αλλά ελεγχόμενης. Δεν πάει να πει ότι αν είμαστε αναρχικοί δεν έχουμε αρχές. Απλώς δεν έχουμε τις αρχές των δωσίλογων και των πουλημένων. Αρχές της Δημοκρατίας στην ουσία. Απλά πράγματα. 

Επίσης είναι ύποπτο και γελοίο να σε ενοχλεί η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας στο μνημόνιο, ενώ εδώ και πολλούς αιώνες είμαστε υπόδουλοι. Δεν μπορεί να σου αρέσει ο Παντελίδης και να μην σου αρέσει το μνημόνιο. 

Πρέπει να καταδικάζουμε τη βία απ' όπου προέρχεται; 

Αυτό είναι μεγάλη γελοιότητα. Η βία σε άμυνα δεν καταδικάζεται. Αν έρθουν να μου σκοτώσουν το παιδί, δεν θα καταδικάσω τη βία, θα του χώσω μία στο κεφάλι να τελειώνουμε. 

Για τις φυλακίσεις των διασήμων:

Καλά, αυτά είναι για τα μάτια του κόσμου. Έχουν βρει πέντε και έχουν κάνει συμφωνίες μαζί τους και σε λίγο θα είναι έξω. Οι γκάνγκστερ έτσι δουλεύουν. Δηλαδή θα δώσουν κάποια στιγμή κάποιον δικό τους για να συνεχίσουν να δουλεύουν κανονικά. 

Η μεγαλύτερη αντίφαση της εποχή ποια είναι; 

Είναι ο ξεπεσμός της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού και περιμένουμε και τη σειρά του Ολυμπιακού.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο