25 Ιαν 2021

Βρετανία: Με λουκέτο κινδυνεύουν έξι στα δέκα μουσεία λόγω πανδημίας


Έξι μουσεία στα δέκα στη Βρετανία φοβούνται ότι δεν θα επιβιώσουν μετά την πανδημία του κορωνοϊού, αποκάλυψε σήμερα η ...ένωση Art Fund.

Η ένωση εξέφρασε την ανησυχία ότι το τρίτο lockdown που επιβλήθηκε στη Βρετανία θα επιδεινώσει την κατάσταση των μουσείων που δίνουν μάχη για την επιβίωσή τους. 

 

Η ένωση, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό έπειτα από δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στα τέλη του 2020, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι το νέο lockdown που τέθηκε σε ισχύ στις αρχές Ιανουαρίου κινδυνεύει να προκαλέσει σημαντική αύξηση του αριθμού αυτού και να οδηγήσει κάποια μουσεία να κλείσουν για πάντα τις πόρτες τους.

Αυτό το τελευταίο lockdown είναι ένα σκληρό πλήγμα, το οποίο αναγκάζει τα μουσεία και τις γκαλερί μας να δώσουν μάχη για την επιβίωσή τους, παρατήρησε η διευθύντρια της ένωσης Τζένι Γουόλντμαν. Η ίδια εξέφρασε τη θλίψη της που κάποια μικρά μουσεία κυρίως, τα οποία είναι τόσο απαραίτητα για τις κοινότητές μας, δεν διαθέτουν τα απαραίτητα αποθέματα για να περάσουν τον χειμώνα”.

Η πανδημία μας εξάντλησε, δήλωσε ο Ντέιβιντ Γκριν, διευθυντής του μουσείου Florence Nightingale. Αν παραταθεί η κατάσταση αυτή, θα χρεοκοπήσουμε εντελώς, εξήγησε ο ίδιος, κάτι που σημαίνει ότι είναι δύσκολο να πούμε αν θα μπορέσουμε να ανοίξουμε ξανά.

Τα πολιτιστικά κέντρα, που αναγκάστηκαν να κλείσουν ξανά λόγω του lockdown, έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία covid-19. Η βρετανική κυβέρνηση αποδέσμευσε για το σύνολο του πολιτιστικού τομέα βοήθεια 1,57 δισεκ. λιρών (1,76 δισεκ. ευρώ), η οποία κρίθηκε ζωτικής σημασίας, αλλά ανεπαρκής. Η ένωση Art Fund ανακοίνωσε σήμερα μια επιπλέον δωρεά 750.000 λιρών (841.500 ευρώ) για 23 πολιτιστικά κέντρα, ανεβάζοντας σε 2,25 εκατομμύρια λίρες (2,5 εκ. ευρώ) στη στήριξή της στον τομέα από την αρχή της πανδημίας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο