26 Ιουν 2019

Νέα ανακάλυψη στη ρωσική «Ατλαντίδα»


Νέα ευρήματα βρήκαν στα βάθη της Σιβηρίας οι αρχαιολόγοι στις νεκροπόλεις του αρχαίου πολιτισμού Χουν, που κυριαρχούσε στην ...
περιοχή περίπου 2.000 χρόνια πριν.




Το νερό, που υποχωρεί για μερικές εβδομάδες το καλοκαίρι, επέτρεψε στους αρχαιολόγους να εξετάσουν τους τάφους των προϊστορικών πολιτισμών που χρονολογούνται από την Εποχή του Χαλκού μέχρι την εποχή του Τζένγκις Χαν. 

Μέχρι τις αρχές Ιουλίου, το νερό θα ανέβει και θα καλύψει και πάλι τους τάφους οπότε είναι εξαιρετικό περιορισμένο το διάστημα στο οποίο οι αρχαιολόγοι μπορούν να εργαστούν σε αυτό το βουνό της «Ατλαντίδας».

Μεταξύ των τελευταίων ευρημάτων είναι και τα απομεινάρια δύο μουμιοποιημένων γυναικών που φαίνεται ότι ασχολούνταν ιδιαίτερα με τη μόδα αφού μαζί τους βρέθηκαν και αξεσουάρ της εποχής και εργαλεία ραπτικής.

Ένας άλλος χώρος στην περιοχή της ρωσικής «Ατλαντίδας» που ονομάζεται Terezin περιλαμβάνει τουλάχιστον 32 τάφους.


«Είμαστε απίστευτα τυχεροί που βρήκαμε αυτούς τους τάφους των νομάδων Χουν άθικτους», δήλωσε η Δρ Μαρίνα Κιλουνόβσκαγια, επικεφαλής της ανασκαφής. «Μαζί με τις μούμιες βρέθηκαν ίνες από δέρμα, κλωστές και μια ρόκα που φαίνεται ότι έπαιζαν σημαντικό ρόλο στον πολιτισμό των Χουν» προσέθεσε.
Πηγή: Express

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο