15 Μαΐ 2019

«Για σένα πατρίδα μου» Κώστας Αγέρης - STAY TUNED!!!


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κώστας Αγέρης παρουσιάζει ένα τραγούδι μνήμης. Ήταν το 2016 όταν ο Αντώνης Ρέμος και η Μελίνα Ασλανίδου ερμήνευσαν το ...
«Για να μην ξεχνώ θυμάμαι» σε στίχους και μουσική δική του. Οι ίδιες μνήμες οδήγησαν τον Κώστα Αγέρη να γράψει και να ερμηνεύσει το «Για σένα πατρίδα μου» ενόψει της Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού (19η Μαΐου).




Πριν από μερικές μέρες ολοκληρώθηκαν και τα γυρίσματα του video clip το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι τις 19/5. Πρόκειται για παραγωγή του Ερωτόκριτου Σαββίδη σε σκηνοθεσία Νίκου Ζαμπά. 

Το σενάριο βασίστηκε στο βιβλίο της Ρενέ Στυλιαρά «Αρωθυμώσαι» («Σε θυμάμαι») το οποίο προέκυψε από την αφήγηση προσωπικών ιστοριών του Ερωτόκριτου Σαββίδη και των προγόνων του. Στο video clip πρωταγωνιστούν ο Γιώργος Αγγελόπουλος («Ντάνος», Survivor) και η Εύη Ιωαννίδου (GNTΜ). Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στα χωριά της Τραπεζούντας, τη μαρτυρική Σάντα, την Παναγία Σουμελά αλλά και την Κωνσταντινούπολη. Το «Για σένα πατρίδα μου» είναι σε μουσική του Κώστα Αγέρη και σε στίχους του ίδιου και του στενού του συνεργάτη Θάνου Λέγγα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο