23 Οκτ 2018

Η 46χρονη ηθοποιός που ανακοίνωσε ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας - Την αποκάλυψη έκανε με ανάρτηση στο Instagram


Σε μία δυσάρεστη αποκάλυψη προέβη η ηθοποιός 46χρονη ηθοποιός Selma Blair.

Η πρωταγωνίστρια της σειράς του ...
Netflix Another Blair με μια δημοσίευση στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram 





πως πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. Και επέλεξε να το κάνει περιγράφοντας με απλό τρόπο τι σημαίνει αυτό στην καθημερινότητά της.

«Πέφτω μερικές φορές. Μου φεύγουν αντικείμενα μέσα από τα χέρια. Η μνήμη μου είναι θολή. Και η αριστερή μου μεριά ζητάει οδηγίες από ένα χαλασμένο gps. Αλλά το καταφέρνουμε. Και γελάω και δεν ξέρω ακριβώς τι θα κάνω με λεπτομέρεια, αλλά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ», έγραψε μεταξύ άλλων.

Η 46άχρονη Selma Blair, που γνωρίσαμε από την ταινία Cruel Intentions, διευκρίνισε ότι παρατηρούσε σποραδικά αυτά τα συμπτώματα εδώ και 15 χρόνια, ωστόσο η διάγνωσή της έγινε τον Αύγουστο του 2018. Μάλιστα έπλεξε το εγκώμιο της ηθοποιού Elizabeth Berkley η οποία επέμεινε να τη δει γιατρός (και μάλιστα ο αδελφός της νευρολόγος Jason Berkley). Παράλληλα, εστίασε στην ευγένεια του ενδυματολόγου του Another Life που της παρείχε βοήθεια όταν δε μπορούσε ακόμα και να κινηθεί εύκολα, αλλά και στο ότι οι παραγωγοί του Netflix της έδωσαν δουλειά παρότι γνώριζαν για την κατάσταση της υγείας της.



Η πολλαπλή σκλήρυνση (MS), επίσης γνωστή ως σκλήρυνση κατά πλάκας ή διάχυτη εγκεφαλομυελίτιδα, είναι μία φλεγμονώδης ασθένεια στην οποία τα μονωτικά καλύμματα των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη καταστρέφονται. Ουσιαστικά επηρεάζει την ικανότητα του μυαλού να επικοινωνεί αποτελεσματικά με το σώμα, επιτιθέμενη στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Η αιτία που την προκαλεί ακόμη δεν έχει βρεθεί, ωστόσο στα συμπτώματά της συγκαταλέγονται το μούδιασμα, η κόπωση, η ακούσια κίνηση, ο χρόνιος πόνος, η απώλεια των αισθήσεων και πολλά άλλα δύσκολα ζητήματα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο