22 Οκτ 2017

Όλο και περισσότερες γυναίκες καταγγέλλουν τον Harvey Weinstein για σεξουαλική παρενόχληση


Η πρώην ηθοποιός Heather Kerr κατηγόρησε τον Harvey Weinstein ότι την εξανάγκασε να αγγίξει το πέος του, ενώ ο δικηγόρος μιας Ιταλίδας ...
που κατηγορεί τον 65χρονο παραγωγό για βιασμό έδωσε λεπτομέρειες για την επίθεση που φέρεται να δέχτηκε η πελάτισσά του το 2013 στο Λος Άντζελες.




Ο μεγιστάνας παραγωγός έγινε παρίας του Χόλιγουντ έπειτα από σειρά κατηγοριών για σεξουαλικές επιθέσεις που ήρθαν στο φως μετά τις 10 Οκτωβρίου. Ο Weinstein αποπέμφθηκε, μεταξύ άλλων, από την εταιρία παραγωγής του και τέθηκε εκτός της Ακαδημίας των 'Οσκαρ.

Ο 65χρονος παραγωγός υποστηρίζει ότι όλες αυτές οι σεξουαλικές επαφές έγιναν με τη συναίνεση των γυναικών.

Η 56χρονη σήμερα Heather Kerr, που τότε ήταν 20 χρονών, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή ότι κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης για να συζητήσει για την καριέρα της ηθοποιού που άρχιζε --και διακόπηκε λίγο μετά-- ο παραγωγός "τής άρπαξε το χέρι, το τοποθέτησε με δύναμη πάνω στο πέος του και το κράτησε εκεί", λέγοντάς της "πως έτσι δουλεύουν τα πράγματα στο Χόλιγουντ".

Ενώ τα μάτια της γέμισαν δάκρυα όταν μιλούσε γι αυτό, η δικηγόρος της Gloria Allred την παρηγόρησε λέγοντας: "Harvey, εσύ -και οι άλλοι όπως εσύ - είστε τελειωμένοι. Οι γυναίκες δεν θα τα δέχονται πλέον αυτά".


Η δικηγόρος, διάσημη για την υπεράσπιση θυμάτων σεξουαλικών επιθέσεων, εκπροσωπεί επίσης τη Louisette Geiss, μια πρώην ηθοποιό που κατηγορεί τον παραγωγό, ο οποίος μέχρι πριν από ένα μήνα ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς του Χόλιγουντ, ότι εμφανίστηκε γυμνός μπροστά της και της ζήτησε να τον κοιτάζει που αυτοϊκανοποιείται.


Η Geiss και η Kerr περιλαμβάνονται στις περίπου πενήντα γυναίκες, ως επί το πλείστον ηθοποιούς ή εργαζόμενες στην εταιρία παραγωγής του, που κατηγορούν τον Weinstein για παρενόχληση, σεξουαλική κακοποίηση, κυρίως για βιασμό, ανάμεσά τους σταρ όπως η Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, η Ashley Jude και η Lupita Nyong'o.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του Γουάινστιν είπε στην ιστοσελίδα TMZ ότι έπειτα από μια εβδομάδα νοσηλείας του σε ειδικό κέντρο στην Αριζόνα, ο παραγωγός "θα παραμένει για έναν ακόμη μήνα, επειδή δεν θέλει να ταραχθεί και θέλει να συνεχίσει τη συνεργασία με τους γιατρούς του".
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο