παρασκηνια

Δελτία τύπου, ανακοινώσεις, ενημέρωση για την δουλειά σου;
Στείλε μας εδώ: info@paraskinia.com η prothselida@gmail.com (όχι και στα δύο)

Γράψτε το Email σας και ενημερωθείτε πρώτοι!

17 Οκτ 2017

Πλήθος κόσμου σε εκδήλωση για τον Ελύτη στον Λονδίνο - Στο αμφιθέατρο της Βρετανικής Βιβλιοθήκης


Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Βρετανικής Βιβλιοθήκης...
στο Λονδίνο, αφιέρωμα στο έργο του Οδυσσέα Ελύτη υπό τον τίτλο «Ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!» με στίχους του νομπελίστα ποιητή και μουσική του Γιώργου Κουρουπού. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ομώνυμη πεντάγλωσση έκδοση ανθολογίας στίχων του Οδ. Ελύτη που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ σε έντυπη και ηχητική μορφή (CD).

Στίχους απήγγειλαν στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου και ο πρώην πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα Τζον Κίτμερ, ενώ συμμετείχαν ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιάννης και η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Ηνωμένο Βασίλειο Δημήτριος Καραμήτσος – Τζιράς και ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο πρέσβης Ευριπίδης Λ. Ευρυβιάδης. Ακόμα παρευρέθησαν εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού, πνευματικού και επιχειρηματικού κόσμου καθώς και η ελληνική ομογένεια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο, η εκδήλωση προσέλκυσε πλήθος κόσμου, και αποτέλεσε ευκαιρία να μυηθεί το βρετανικό κοινό στην ελληνική ποίηση με όχημα τη σύγχρονη ελληνική μουσική. Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης που ακολούθησε μετά το τέλος της συναυλίας, το κοινό συνομίλησε με θέρμη και ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τους συντελεστές.

Η εκδήλωση είχε την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο και την ευγενική χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και της Links of London.
Φωτ. αρχείου

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο